Hlavní obsah

Milánský veletrh představil zařízení do bytu inspirované zimními barvami

Novinky, tnk

Nejslavnější designový veletrh Salone Internazionale del Mobile v italském Miláně letos přinesl i zajímavé nábytkové kousky v chladných barvách. Různé odstíny modré a prvky připomínající sníh dodají interiéru zimní atmosféru.

Foto: Andrea Mariani, Alessandro Russotti

Marcio Kogan předvedl efektní instalaci připomínající pohled na zimní oceán. Odstíny modré barvy je vhodné kombinovat s ledově bílou a šedou barvou.

Článek

Letošní zima byla hodně krátká, milovníci tohoto období si ji ale mohou připomenout v interiéru. Dubnový veletrh totiž představil práci známých i začínajících designérů z celého světa a nechyběly ani kousky připomínající sníh a namodralou zimní krajinu.

Foto: Saverio Lombardi Vallauri, Baxter Navone Nepal

Barový pult pokrytý modrými peřířky i křeslo s huňatou pokrývkou budou působit jako nábytek pokrytý závějí.

Veletrh každoročně určuje nábytkové trendy. Setkávají se na něm totiž tvůrci z různých zemí a podobné návrhy pak určují směr vývoje designu. Nábytek v odstínech královské modři je ale hodně nadčasový a působí vznešeně v jakémkoli interiéru.

Foto: Gervasoni Wanders Lounge Chair, Saverio Lombardi Vallauri

Zaujalo i modré křeslo se stříbrnými ozdobami. Koberce byly k vidění na Salone Internazionale del Mobile

Tmavě modrá v kuchyni je poměrně atypickou barevnou variací. Kuchyň v této barvě bude ale působit elegantně a střídmě. Dekorace je vhodné vybírat v chladných tónech a detaily volit ze skla nebo oceli.

Foto: Carola Merello

Modrá barva v kuchyni potlačuje chuť k jídlu.

Na veletrhu byly k vidění i pohodlné a prostorné postele, které v interiéru sice zaberou hodně místa, ale zato se stanou dominantou prostoru. Do interiéru inspirovaného zimním obdobím je vhodnější vybírat subtilnější kostru postele a vyhnout se dřevěným prvkům, které působí teplým a hřejivým dojmem.

Foto: Barel la Pietra Filicudi

Postel by měla být subtilnější a z chladného kovu.

Na veletrhu se letos v sekci věnované koupelnovému designu představily i hodně okázalé návrhy. Patřila mezi ně i vana z nerostu, která je v kombinaci s moderní minimalistickou baterií efektním doplňkem do prostorných koupelen.

Foto: Alessandro Russotti

Nasvícená vzácná vana z nerostu vyvolá v interiéru dojem ledového království.

Na veletrhu bylo k vidění i české sklo a proslulý ohýbaný nábytek. Kolekci s názvem Glasswood připravilo České centrum Milán a jejím cílem bylo dostat český design mezi světovou špičku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám