Hlavní obsah

Máte zbytečné miliony? Kupte si Trumpův ostrov

Novinky, Jana Nesvadbová

Už téměř 150 let se jeden ostrov z amerického souostroví San Juan Islands jmenuje Trumpův. A jak by současný člověk dle jména očekával, je přímo stvořen pro bohatého jedince, aby si zde vybudoval domov odříznutý od lidí a mimo dosah civilizace. Jeho cena je v přepočtu zhruba 121,4 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá Trumpův ostrov, který je na prodej.

Článek

Historie dvanáctihektarového ostrova není nijak zvlášť výjimečná. Jeho jméno je doloženo minimálně do poloviny 70. let 19. století, přičemž původ jména není už znám.

S jistotou se ví jen to, že s rodinou současného amerického prezidenta Donalda Trumpa nemá nic společného, protože své jméno měl už minimálně pět let před příchodem jeho prvního předka Friedricha Trumpa do Ameriky. Tolik alespoň zjistili redaktoři deníku Washington Post před čtyřmi lety, kdy byl ostrov nabídnut k prodeji.

Jeho cena v souvislosti s kandidaturou Donalda Trumpa na prezidenta a po jeho pozdějším zvolení vzrostla až téměř na dvojnásobek ceny současné. Svou roli v tom ale hraje také skutečnost, že v té době byla na ostrově rezidence se šesti ložnicemi, která ovšem v minulých letech podlehla požáru, jenž na ostrově vypukl.

Současný majitel dal ostrov do pořádku, nechal jej vyčistit a odklidit veškeré pozůstatky po požáru, takže se jeho centrální vymýcená část opět hezky zelená. Nový majitel tak má možnost postavit si na něm vlastní rezidenci přesně podle svých představ. Stavba to bude samozřejmě zcela soběstačná, vše je pro ni připraveno.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Ostatně na místě už stojí menší domek se dvěma ložnicemi, kuchyní a obývacím pokojem, který je v současnosti veden jako domek pro správce ostrova. Součástí vybavení je přístaviště vhodné pro kotvení nejen menších loděk, ale i větších jachet a hydroplánů.

Jak vyzdvihuje například realitní web Private Island Inc., Trumpův ostrov nabízí vše, co člověk může chtít – nádherné vyhlídky, spoustu stromů, soukromí, 1280 metrů pobřeží s plážemi a útesy, o něž se tříští vlny přílivu. To vše za 5,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu 121,4 milionu korun.

Anketa

Co by se vám nejvíce líbilo na vlastnictví ostrova?
Mít konečně ode všech klid!
65,9 %
Vlastnit samostatný kus země.
10,7 %
Mít naprosté soukromí.
7,6 %
Neustálý kontakt s přírodou.
5,2 %
Absence sousedů.
3 %
Vůbec netoužím po ostrově.
7,6 %
Celkem hlasovalo 1611 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám