Hlavní obsah

Manželé si postavili dům a zařídili jej v romantickém stylu

Novinky, Jana Nesvadbová

Romantika v klidných, zemitých barvách je styl, který pro svůj nový domov zvolili manželé z Opavska. Skoro rok trvala stavba jejich cihlového domu, v němž žijí se svými dvěma sny. Průběh nebyl úplně hladký, ale majitelé si nakonec se vším úspěšně poradili.

Foto: Archiv čtenáře (11x)

Interiéru vládne příjemná kombinace krémové a hnědé barvy.

Článek

Rodina našeho čtenáře Vladimíra bydlí v nově postaveném domě již rok. Strávili v něm tedy už léto i zimy a se svým bydlením jsou spokojení.

Foto: Archiv čtenáře

Majitelé zvolili kombinaci linoleové podlahy a dlažby. Tu lze objevit už při vstupu v chodbě, ale také například v kcuhyni.

„Je to cihlový dům s plochou podlah o velikosti 144 čtverečních metrů. Dům jsme si vybrali z katalogu, ale nechali si jej ještě upravit,” napsal nám čtenář a pokračuje: „Výstavba trvala deset měsíců. Začali jsme stavět s firmou, ale po vleklých problémech jsme s ní spolupráci ukončili a dostavovali s pomocí kamarádů a známých.”

Foto: Archiv čtenáře

Pěkným detailem je olemování skříněk linky v tmavě hnědé barvě, která tak ladí s barvou pracovní plochy.

Foto: Archiv čtenáře

Pohodu domova navozují i četné romantické detaily.

Dům je uspořádán podle současného standardu, přízemí slouží jako denní zóna. Je zde kuchyň, jídelna a obývací pokoj, také zimní zahrada a nechybí toaleta. V horním podlaží je ložnice majitelů, šatna, koupelna s toaletou a dvojice dětských pokojů, z nichž jeden zatím slouží jako pokoj pro hosty.

Foto: Archiv čtenáře

Do obývacího pokoje pak paní domu zvolila světlejší modrou výmalbu, kterou na další stěně doplňuje svisle střídavý světlý a tmavší šedý svislý pruh. I zde je ovšem dřevěná podlaha.

Foto: Archiv čtenáře

Spousta místa k sezení a jako ústřední bod krb, nikoli televize - takové uspořádání zvolili majitelé pro svůj obývací pokoj.

Stavba je vytápěna jednak elektrickým podlahovým topením a jednak krbovou vložkou v obývacím pokoji.

Foto: Archiv čtenáře

Kombinaci krémové a hnědé barvy majitelé zopakovali také v koupelně v horním podlaží.

Foto: Archiv čtenáře

Zajímavou paletu barev lze objevit v ložnici majitelů. Kombinaci růžové, fialové a bílé barvy nenásilně zklidňuje šedá.

Foto: Archiv čtenáře

Postel má kovovou konstrukci, která působí velice jemně a vizuálně celý pokoj odlehčila.

Návrh a zařízení interiéru si vzala na starost Vladimírova manželka. „Inspirovala se různě z katalogů, časopisů a hlavně pocitem. Vždy se jí líbil styl Provence,” uzavírá svůj dopis Vladimír. V jejich domácnosti tak hrají prim především klidné přírodní barvy a nechybí ani dřevo a doplňky v romantickém stylu. Právě ten je nakonec základním propojujícím rysem celého domu.

Foto: Archiv čtenáře

Pouze dětský pokoj je zařízen v jiném, stylu, odpovídajícím vkusu svého obyvatele.

Foto: Archiv čtenáře

Druhý dětský pokoj zatím slouží jako pokoj pro hosty.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

O koupi zanedbané usedlosti rozhodlo podloubí

Bylo to jen obyčejné, léty zanedbávané venkovské stavení, ale našemu čtenáři Jiřímu se hned zalíbilo. Mělo totiž něco, do čeho se prostě zamiloval - podloubí....

Jak si Češka stavěla rodinný dům v Chicagu

Dřevostavbu na předměstí amerického Chicaga si postavila společně se svým manželem naše čtenářka Barbora, která se do Spojených států přestěhovala před dvaceti...

Výběr článků

Načítám