Hlavní obsah

Majitelka si zařídila většinu nového bytu sama. Se zbytkem pomohli kamarádi

Když se do redakce ozve čtenářka a nabídne svůj byt k focení s komentářem, že náš časopis jí v tom hodně pomohl, máme radost a musíme jet fotit. A když je byt navíc i pěkný, naše radost se násobí.

Foto: Lukáš Hausenblas

Stojací lampa je prý starší než její majitelka. Rodiče ji už dávno vyměnili za novou, ale Michaele se hodila k závěsům, a tak si tímto úžasným retro kouskem dotvořila náladu v obýváku.

Článek

Když jsme si s hezkou blondýnkou Michaelou povídaly o tom, jak zařizovala, neustále jsem si notovala „Goťákovu“ písničku „To musím zvládnout sám!“ Proč? Protože Michalela to takhle má. A co nezvládne sama, na to si pozve kamarády, kteří jí rádi za guláš a za pivo udělají na bytě spoustu práce.

Michaela se po delší době vrátila bydlet k rodičům, ale věděla, že to nebude na dlouho, protože už si chce zařídit vlastní bydlení. Podnájem nepřipadal v úvahu, a tak začala hledat menší byt v Praze, ideál­ně v novostavbě.

Měla štěstí a před dvěma lety našla vhodnou lokalitu, odkud má blízko do práce, k rodičům i k sportovnímu vyžití. Byt byl poslední volný v nové zástavbě, a tak neváhala a za rozumnou cenu ho koupila.

Podmínkou bylo garážové stání, aby měla kam zaparkovat svou motorku, a balkon, aby bylo kde posedět. Byt byl ve fázi hrubé stavby, takže ještě měla šanci vybrat si dveře a zařízení koupelny.

Žádné stavební zásahy neplánovala, protože jí vše vyhovovalo tak, jak vyprojektoval developer. Byl to první byt, který si Michaela zařizovala úplně sama, tak si to chtěla pěkně užít a udělat podle svého. Nic neuspěchala, čerpala inspiraci a dle dostupných financí postupně vybavovala interiér.

Díky za invenci a přátele

Prioritou byla při zařizování kuchyň, o níž měla Michae­la celkem jasnou představu. V úvahu připadala jedině bílá barva, která se bude dobře kombinovat s ostatním zařízením otevřeného prostoru. Uspořádání chtěla do tvaru písmene U s barovým pultem, který bude opticky dělit kuchyňskou část od obývací.

Majitelka ráda vaří pro rodinu a pro přátele, tedy chtěla mít v kuchyni dost pracovního i úložného prostoru a veškerý komfort v podobě plnovýsuvných zásuvek a kvalitních vestavných spotřebičů. Sama si navrhla uspořádání skříněk a rozmístění spotřebičů a pak už jen hledala, u koho kuchyň pořídí.

Majitelka se do dvojdomku zamilovala na první pohled

Tipy a trendy

Nakonec se rozhodla pro firmu Smart kuchyně, kde se jí líbila cena kuchyně i nábytek. Po kuchyni už dál Michaela zařizovala postupně, co bylo potřeba a co finance dovolily.

Barevný koncept vyplynul z bílého základu doplněného dřevem. K němu Michaela kombinovala žlutou a červenou barvu. Žlutou proto, že ji má ráda a vždycky k ní tíhla, červenou proto, že se k žluté pěkně hodila.

Žlutá také navázala na barvu použitou v koupelně, protože to byla jedna z možností, jakou nabízel developer. S designem bytu si poradila sama, o další pomoc se postarali kamarádi a rodina.

Kuchyň byla „víkendovka“, kdy jí kamarádi udělali elektřinu za pivo a za guláš, s dalšími věcmi pomáhal tatínek a spoustu věcí si Michaela zvládla udělat sama.

Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám