Hlavní obsah

Luxusní apartmá designér zařídil v barvách moře a dřeva

Novinky, nes

Renovace soukromého apartmá ve věži na vršku luxusního hotelu v Tel Avivu připadla za úkol mladému izraelskému designérovi Davidu Royovi. Ten daný prostor proměnil v moderní, minimalisticky pojatý interiér, jemuž vládne uklidňující paleta barev moře.

Foto: Yoav Gurin

Většina nábytku v apartmá je vyrobena na zakázku.

Článek

Apartmá má nádherný výhled na Středozemní moře, který se designér ve své práci rozhodl maximálně zúročit.

„Chtěl jsem zdůraznit tu uklidňující paletu barev, kterou nabízí moře, tak, aby své budoucí obyvatele obklopovalo a stalo se součástí jejich každodenního života,“ vysvětluje David Roy.

Foto: Yoav Gurin

Součástí renovace prostor bylo jeho vybavení moderními chytrými prvky jako je automaticky řízené osvětlení atd.

Foto: Yoav Gurin

V obývacím pokoji je i kout vyčleněný jako pracovní.

Klíčovou roli však při proměně apartmá sehrála radikální změna jeho dispozice. V původní podobě mělo totiž apartmá obrovský balkón, který proporčně nijak neodpovídal velikosti plochy interiéru.

Není divu, že po většinu času zůstával nevyužit. Designér proto vnitřní prostory bytu rozšířil a balkón proměnil ve velký obývací pokoj.

Foto: Yoav Gurin

Apartmá nabízí nádherný výhled na vody Středozemního moře.

Foto: Yoav Gurin

Skleněné nohy jídelního stolu vytvářejí iluzi, že se jeho deska volně vznáší ve vzduchu.

Foto: Yoav Gurin

Kuchyňský kout volně navazuje na jídelní zónu, která je propojena s obývacím pokojem.

Na této změně, po níž má apartmá pěkných 110 čtverečních metrů plochy, vydělala i dvojice ložnic, které jsou nyní větší a každá z nich má svou vlastní koupelnu s toaletou.

Foto: Yoav Gurin

Také skříňky v kuchyni jsou ze dřeva bílého ořešáku.

Foto: Yoav Gurin

Při renovaci prostoru mladý designér nezapomněl na vybavení apartmá veškerými „chytrými“ technologiemi, jako je například automatický systém osvětlení, dálkově ovládané závěsy a samozřejmě veliká okna s dvojsklem a příslušným UV filtrem, která doplňuje automatický stínicí systém.

Foto: Yoav Gurin

Dřevo bílého ořešáku doplňuje šerný granit, sklo a mosaz.

Foto: Yoav Gurin

Konferenční stolek doplňuje sada servírovacích podnosů.

Majitel apartmá, jenž je výtvarníkem a specializuje se na techniku vymývané tuše, si na designérovi výslovně vyžádal, aby jeho příbytek zařídil v minimalistickém stylu. Proto návštěvník po svém vstupu jako první zaregistruje čisté stěny a stropy v perlově bílé barvě. Ty doplňují velké granitové dlaždice na podlaze ve světlounce šedém odstínu.

Foto: Yoav Gurin

Většina nábytku je vyrobena na zakázku, hlavním materiálem je dřevo z bílého ořešáku v přírodní barvě doplněné černým granitem a mosazí.

Obývací pokoj je pak zařízen sedací soupravou Eames, na podlaze je historický perský koberec, pro pohodlnou obsluhu hostů je připraven konferenční stolek s několika servírovacími podnosy.

Foto: Yoav Gurin

Apartmá je ve věži na vrchu luxusního hotelu v Tel Avivu.

Foto: Yoav Gurin

Ložnice jsou stejně jako celý byt zařízené v minimalistickém stylu.

Zajímavostí jsou pak skleněné nohy u jídelního stolu nesoucí jeho desku z masivního kusu dřeva, která tak vypadá, jako by volně plula vzduchem.

Foto: David Roy

Nové uspořádání apartmá

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám