Hlavní obsah

Letos ovládnou interiéry průsvitné látky i přírodní barvy

Novinky, tnk

Německý veletrh bytového textilu Heimtextil představil nejnovější módní vzory a materiály pro nadcházející sezónu. V kurzu budou jemné, lehké a průsvitné materiály a přírodní barvy s metalickou příměsí navozující domácí pohodu a relaxaci. Designéři nechávají vyznít lehkost a transparentnost jemných bavlněných tkanin v plátnové vazbě.

Foto: Quelle - Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebchen

Různé varianty svěžího prostření stolu představila společnost Atenas – M. Redondo Broto.

Článek

Horké textilní trendy pro nový rok 2016/17 vybíralo šest mezinárodních designérských agentur. Trendy jsou ve znamení klidu a pohody. Cílem je vytvořit příjemné prostředí a navodit textilními doplňky v interiéru pocit uvolnění a radosti, a zlepšit tak kvalitu života.

Inspirací jsou proto různé materiály používané ve wellness. Jde o přírodní materiály v naturálních zemitých barvách. Látky mají mít neokázalý a čistý design umožňující nerušené rozjímání.

Foto: Quelle - Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Thomas Fedra, koláž Novinky.cz

Zleva: průhledná látka od společnosti Elitis a závěsy od Erre Erre Diffusion.

Barevná paleta proto odráží pojetí čistoty a lehkosti a nechává vyznít světlu procházejícímu skrz látku. V kurzu jsou barevné kontrasty. Dominují zelené barvy, tóny země a nebes.

Syté barvy mají kovové metalické příměsi. Vzory jsou inspirovány prolínáním motivů z Východu i Západu. Vyznít má čistota, jemnost, lehkost a měkkost materiálů. Tomu odpovídají třeba záclony z přírodních vláken ve světlých béžových, mandlových, bleděmodrých a krémových odstínech.

Foto: Quelle - Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebchen, Jochen Günther

Zleva: povlečení od firmy Irisette a lehký závěs od Jab Josef Anstoetz.

Pro oživení se v interiérech objevují i reflexní povrchy s kovovými tóny.  Nejvíc v kurzu je měď, stříbro a cín. Hodí se hlavně do luxusnějších interiérů, ve kterých jsou uplatněny kvalitní materiály. Tam dodávají pocit luxusu a bohatství.

Plné, nasycené barvy jako je švestková a rudá jsou kombinovány s kovovými akcenty zlata, mosazi nebo bronzu.

Foto: Quelle - Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther

Turecké nitě od Zorluteks Tekstil Ticaret ve Sanayi.

Jednoduché látky jsou dekorovány pompéznějšími detaily v podobě drobných výšivek, háčkovaného lemování nebo střapci inspirovanými historií.

Foto: Quelle - Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jean-Luc Valentin

Pestré nstřepce Monti Napoleone jsou inspirovýny historií.

V kurzu jsou i přikrývky alpaky a kvalitní skandinávská vlna opět v přírodních barvách. To se projevuje i v motivech tapet. Ty jsou inspirovány přírodní scenérií, loukami, horami nebo lesy. Interiérům dominuje i flanel a samet. Obecně jde o materiály příjemné na dotek.

Foto: Quelle - Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther

Střídmé textilie představila firma Têxteis J.F. Almeida.

Oproti minulé sezóně, kdy byly trendy velké květinové vzory jsou letos florální motivy o poznání drobnější a jemnější. Trendy zůstávají geometrické materiály s fluorescenčními barvami. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám