Hlavní obsah

Kuchyňské pomůcky pro přípravu melounových chuťovek

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meloun v létě příjemně osvěží, ale jeho servírování často odnese ubrus. Máme pro vás tipy na vychytávky, díky nimž naservírujete meloun kulturně a minimalizujete tak možnost zničení textilií. Šikovní pomocníci umožní co nejrychlejší přípravu oblíbeného letního ovoce.

Článek

Zajímavou novinku letošního léta představuje pomůcka pro snadné odpeckování vodních (červených) melounů. Meloun naporcujete a pohybem odpeckovače směrem od slupky zbavíte nežádoucích jadérek.

Praktickou pomůckou je i vykrajovač melounové dužiny. Zeleninu naporcujete nožem na klínky a čepelí vykrajovače oddělíte dužinu od slupky. Malý vykrajovač je určen pro středně velké melouny a menší žluté melouny Galia.

Některé pomůcky jsou speciálně určené pro daný typ melounu. Pro žlutý meloun je speciálně určen například kráječ na rychlé porcování melounu.

Profesionální ruční kráječ malých melounů na měsíčky zase rozkrájí celý meloun na téměř stejné porce. Hodí se ale jen pro malé melouny Honeydew (meloun medový), Cantaloupe, Galia, Philibon apod.

Užitečnou pomůckou je i podložka z tvrzeného skla s gumovou protiskluzovou úpravou, vhodná pro přípravu melounů.

Pro porcování melounu volte nejlépe kulaté či oválné prkénko, které má velké drážky pro odtok tekutiny.

Vykrajovač kuliček z melounů můžete u menších žlutých kusů ovoce použít pro odstranění veškerých nežádoucích jadérek z prostředku melounu.

Pro letní osvěžení na večírku se zase hodí vykrajovač panáků, s jehož pomocí z melounu vykrojíte dužinu i se slupkou a můžete do nich servírovat oblíbený drink.

Pokud budete meloun skladovat delší dobu v lednici, raději povrchovou část odstraňte až těsně před přípravou, chrání totiž měkkou vodnatou dužninu uvnitř plodu, která tak déle vydrží v čerstvém stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám