Hlavní obsah

Křeslo ve tvaru lidské lebky je pro oslavu Halloweenu jako stvořené

Novinky, nes

Pokud jste propadli kouzlu svátku Halloween, jistě už přemýšlíte, čím výzdobu svého příbytku ještě vylepšit. Letos to už asi nestihnete, ale co se zkusit na příští rok připravit o něco důkladněji a pořídit si, řekněme, křeslo ve tvaru lidské lebky? Tím rozhodně uhranete nejednu z vašich návštěv. A jak se rozzáří očka dětským koledníkům ve strašidelných maskách, až ho uvidí!

Foto: Chic Sin Design (3x)

S křeslem ve tvaru lidské lebky vykouzlíte tu správnou strašidelnou atmosféru raz dva.

Článek

Autory tohoto po čertech neobvyklého kusu nábytku jsou designéři z hong-kongského studia Chic Sin Desing. A přestože jejich křeslo opravdu vypadá jako stvořené pro oslavy Halloweenu, ve skutečnosti jde o první část celé soupravy inspirované lidským tělem.

Autoři tělo člověka považují za natolik fascinující a designérsky neprobádané, že se rozhodli tento umělecký dluh vůči našemu organismu začít pomalu splácet.

Foto: Chic Sin Design

Křeslo upoutá svým věrohodným vzhledem.

Svrchní materiál křesla nazvaného prostě Lebka (v originále Skull Chair) je upleten z barevné příze, přičemž hlavním konstrukčním prvkem je gymnastický nafukovací míč umístěný ve vodou naplněné základně. Vše je zasazeno do konstrukce z kovových rámů. Rozměry křesla jsou 85x75x98 cm (v x š x h). Cena v přepočtu činí 9420 Kč.

Foto: Chic Sin Design

Pro usazení je třeba lebce řádně rozevřít čelisti. Nic pro slabé povahy...

Zatímco v „klidovém“ stavu vypadá křeslo přesně jako lidská lebka, kterou si pamatujeme ze školních kabinetů biologie, pro usazení je třeba rozevřít její čelisti. V tu chvíli už spíše připomíná dekorace z hororových filmů.

Anketa

Líbilo by se vám křeslo ve tvaru lebky?
Perfektní! A nejen na Halloween
43,5 %
Pěkné to je, ale domů by se nám to moc nehodilo
8,9 %
Nevím, neoslovilo mě to
8,1 %
Hrozné
39,5 %
Celkem hlasovalo 124 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Posaďte se u nás! Na koberec

Zaškobrtnutí o shrnutý koberec inspiruje každého k něčemu jinému. Většinu z nás k nějakému jadrnějšímu slovu a popotahování za volné strany, abychom ho zase...

Podzim v šedé barvě? Nebojme se jí

Nastal podzim, mezi jehož přízviska patří už tradičně slovo šedý nebo šedivý. Pojďme se zkusit poohlédnout po doplňcích a detailech do interiéru v této...

Výběr článků

Načítám