Hlavní obsah

Křeslo - osobní kus nábytku pro naši pohodu

Právo, Sylva Svobodová

Křeslo je osobní kus nábytku. V interiéru patří do relaxačního koutu a slouží k odpočinku a rozjímání. Můžeme na něm i podřimovat, číst si pod lampou či sledovat televizi.

Foto: Asko nábytek

Křeslo Tena může stát buď samostatně, nebo u konferenčního či jídelního stolu. Cena 2999 Kč.

Článek

Křeslo určitě nekupujte podle katalogu či internetové nabídky! Musíte si do něho pěkně sednout a vyzkoušet si ho. Stejně jako postel, ta se rovněž nepořizuje podle obrázku.

Jedině tak zjistíte, zda vám vyhovuje jeho hloubka, područky či opěrka hlavy. V křesle se totiž musíte cítit uvolněně a také z něho pohodlně vstávat.

Křeslo na přání 

Při výběru křesla sledujte jeho tvar, výšku, šířku, hloubku, u polohovatelného i komfortní způsob ovládání. A také typ čalounění (látka, kůže), způsob čištění, pratelnost či možnost výměny potahu.

Důležitý je samozřejmě i odstín, který má buď ladit s ostatním nábytkem, či být naopak kontrastní a dodat místnosti zajímavý akcent.

Do stísněných prostor volte průhledný nábytek, interiér bude působit vzdušněji

Tipy a trendy

Chybu neuděláte při výběru zemitých, přírodních a světle krémových odstínů, které se skvěle kombinují k ostatnímu vybavení, jsou nadčasové, elegantní a decentní. Oblíbená je i neutrální bílá, černá, hnědá v kombinaci s teplými barvami: oranžová, hořčicová, červená, tmavě modrá či lesní zeleň.

Trendy barvu letošního roku kombinujte nejlépe se zlatou a žlutou

Tipy a trendy

Trochu se zamyslete i nad stylem: křeslo může být ryze moderní, v retro stylu, geometrických tvarů, starožitné či ve stylu art deco, funkcionalistické.

Podle toho také vybírejte, zda ho bude zdobit umělá kůže (pletená, hladká), len, samet, umělá kožešina či pravá kůže.

Polohuj a uvolni se...

Na pomezí lenošky a klasického křesla jsou polohovatelné kusy, v nichž se ukolíbáte i k spánku. Mají vypolstrovaný sedák, opěrky, nabízejí možnost vyklopení podnožky i sklopení polohy opěradla.

Vyzkoušejte nábytek na míru, nezklame vás

Tipy a trendy

Velmi pohodlný je i zavedený ušák, který bývá zároveň zajímavým solitérem interiéru.

Polohovatelná křesla zaberou více místa, proto jim vyčleňte dostatek prostoru. V případě, že bojujete s každým centimetrem, vybírejte menší kusy, ale funkce polohování se nevzdávejte! I menší relaxační lehátko vás dostatečně zregeneruje.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám