Hlavní obsah

Křesla ve tvaru lotosů či tulipánů promění interiér v rozkvetlou zahradu

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elegantní a nápaditá křesla a sedačky ve tvaru květin vdechnou interiéru nádech romantiky. Inspirace přírodními tvary je letos trendy. Nechte se tedy inspirovat a proměňte svůj domov či kancelář v rozkvetlou zahradu s tulipány či lotosy.

Článek

Křesla, židle a vaky s motivy květin se hodí nejen do dívčích pokojů, ale i do interiéru zařízeného v romantickém duchu. Při pořizování sedacího nábytku je však třeba brát v úvahu zejména jeho účelnost.

S knihou v ruce se vám bude nejlépe relaxovat  v ušáku či v hlubokém pohodlném křesle. Při neformálním posezení s přáteli zase oceníte sedací vak, jehož hlavní výhodou je velká variabilita a přizpůsobivost.

Relaxační křeslo by mělo mít opěrku se sedákem v úhlu větším než devadesát stupňů. Výška sedací plochy by se měla pohybovat okolo 40 centimetrů. Područky by u pohodlného křesla měly být samozřejmostí. Bonusem navíc je jistě podnožka, lehce ji ale nahradí například přídavný taburet.

Křeslo na čtení by mělo podpírat hlavně bederní a krční část páteře. Při výběru sedacího nábytku pro občasné použití, např. laviček, se na praktičnost tolik ohlížet nemusíte.

Pokud hledáte kompromis do kanceláře, tedy něco mezi křeslem a židlí, zvolte otočnou židli s polstrováním a područkami. Pokud je křeslo určeno k formálnímu užití,  hloubka sedáku by neměla být větší než cca 55 centimetrů.

Popusťte uzdu fantazii a vpusťte si do interiéru trochu inspirace krásami přírody. Strohý interiér tak získá nový vzhled a pohled na křesla v podobě květin potěší všechny milovníky romantiky pro všední den.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám