Hlavní obsah

Kolekce nádobí od japonského studia je inspirována nejslavnějšími příběhy medvídka Pú

Novinky, tnk

Nápaditá kolekce nádobí inspirovaná slavným pohádkovým medvídkem Pú má připomenout tuto postavičku od spisovatele Alana Alexandra Milneho. Knihy o medvídkovi byly zfilmovány studiem Walta Disneyho, pro které vzniklo i toto designové nádobí.

Foto: Walt Disney Japan

Místo klasického víčka nádobu zavírá medvídek Pú vznášející se na balónu.

Článek

Designérské studio Nendo navrhlo ve spolupráci se společností Walt Disney kolekci nádobí. Set několika kusů je inspirován známým medvídkem Pú a příběhy jeho přátel.

Kousky v kolekci jsou hodně jednoduché a jsou doplněné o plastové doplňky, které jim dodávají na zajímavosti. Právě na ně se designérské studio soustředilo.

Foto: Walt Disney Japan

Zátka imituje oblíbenou pohádkovou postavu s hlavou ve sklenici medu.

Kolekce představuje medvídka Pú v jeho nejtypičtějších pozicích - jak má hlavu ve sklenici medu, visí na balónu nebo leze po stromě, aby získal med. Díky tomu, že byly povídky o medvídkovi přeloženy do desítek jazyků, si kolekce může získat oblibu po celém světě.

Foto: Walt Disney Japan

Sklenice není vhodně přeplňovat, detail v podobě postavičky by měl vyniknout.

Silikonové podtácky mají dokreslovat medvídkův příběh a připomenout, jak uvízl v díře, jaké má v pokoji hodiny, nebo jeho oblibu chodit hledat med na stromy. Sklenice jsou podle autorů víceúčelové a hodí se hlavně pro servírování limonády nebo piva.

Foto: Walt Disney Japan

K nápojovému setu vznikla řada podtácků s motivem slavné pohádky.

Designérské studio vycházelo z ilustrací Ernesta Howarda Sheparda, nádobí má ale celkem jednoduché a jasné tvary, které připomínají zálibu Nenda v čistých tvarech.

Šéfem renomovaného japonského designérského studia je totiž architekt Oki Sato, který si říká Nendo. Zabývá se moderním a jednoduchým městským designem s prvky japonského smyslu pro čistotu tvarů a jednoduchost.

Foto: Walt Disney Japan

Designéři vytvořili originální poldtácky, které sklenice promění v domov medvídka Pů.

Nendo před časem navrhlo i nábytek inspirovaný základními charaktery z příběhů medvídka Pú. Skleněná kolekce je tak jeho dalším doplňkem.

Nápojová kolekce zatím není k volnému prodeji. Medvídek Pú je ale častým motivem dětského nádobí, kterému ale bohužel často dominují přezdobené plasty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám