Hlavní obsah

Karmínové koupelny jsou jako stvořené pro romantiku ve dvou

Novinky, Kristýna Křížová

Červená barva je barvou síly, energie, dynamiky, moci a vášně. Koupelnové obklady v této barvě tak vytvoří z vaší koupelny romantické místo, které bude vířit vaše smysly. Připravili jsme pro vás obrazovou inspiraci nejpovedenějšími koupelnami loňského roku, kterým dominují tóny rudé barvy.

Článek

Další ročník známé a úspěšné soutěže Koupelna roku 2009 zná své vítěze. Odborná porota rozhodla o vítězích ve třech kategoriích: Koupelna roku 2009, Malá koupelna do 4 m2 a Rozmanité Via Veneto.

Prostor malé koupelny nejlépe vyřešili manželé ze Slaného a zvítězili tak v kategorii Malá koupelna do 4 m². Základ koupelny tvoří bílá barva, kterou manželé vhodně doplnili oranžovými skleněnými listelami a mozaikou v horizontálních liniích.

Praktická zástěna umožňuje pohodlné sprchování

Závěsnou klozetovou mísu umně skryli za vyzděnou přepážku. Vanu doplnili sprchovou zástěnou a i v malé koupelně se tak mohou komfortně sprchovat.

Do soutěže se přihlásilo více než 400 soutěžících. Z těch vybrala porota pro každou ze tří kategorií deset finalistů.

Porota kladla největší důraz na celkovou dispozici koupelny, skladbu obkladů a dlažeb, ale i na celkový estetický dojem, případně na to, jak se soutěžící uměli vypořádat s malým prostorem koupelny.

Nechali jsme si grafiky vytvořit 3D vizualizace, získali jsme tak hned na začátku dokonalou představu o tom, jak bude naše budoucí koupelna skutečně vypadat.
Pavla Tesařová, výherkyně soutěže Koupelna roku 2009<br/>

Pokud vás vzhled interiéru časem znudí, nechte se vítězným prostorem inspirovat. Pokud máte zrovna náladu na romantiku, stačí zvolit karmínové a rudé doplňky.

Za design má řadu ocenění koupelnová sada IlBagnoAlessi One. Klíčovým designovým prvkem je samostatně stojící umyvadlo, označované jako Tam-Tam díky jeho podobnosti s bubnem. Prvek odlévaný jako jediný kus zapouzdřuje ve sloupku všechny prvky instalace. Za to má ocenění Design Plus.

Barev se nemusí vzdávat ani milovníci dřeva. Povrch dřevěného umyvadla může být matný i lesklý v provedení různých barev. Manufakturní výroba může být zcela podřízena speciálním požadavkům. Dřevěná umyvadla jsou dobře udržovatelná a jejich povrch je v případě poškození opravitelný.

Červená barva v koupelně vzbuzuje dojem tepla a hřejivosti. Užít ji můžete i jako pozadí pro sprchové kouty, které jindy působí nevýrazně.

Tóny červené barvy od cihlové až po temnou karmínovou dodají koupelně dramatičnost a dynamiku.

Po náročném dni povzbudí pozornost a ráno pomohou se dříve probrat a nabudí k výkonům. Červená barva symbolizuje i lásku, takže večer se koupelna promění v romantický sál.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám