Hlavní obsah

Kanaďanka háčkuje ze starých igelitek podložky na spaní pro bezdomovce

Novinky, tnk

Milovnice recyklace Kassandra Blacková z Kanady se rozhodla využít staré igelitové tašky pro háčkování podložek na spaní. Ty se dají využít i jako drobné běhouny v kuchyních a obývacích pokojích. Její tvorba je ekologická a užitečná a nadchne nejednoho domácího kutila.

Foto: Profimedia.cz

Z nastříhaných igelitových tašek se dá vytvořit praktický koberec.

Článek

Kassandra Blacková je jednou z žen, které začaly recyklovat, aby pomohly bezdomovcům. Podle titulu Oxford Observer je takových žen celá řada a háčkují spací rohože z plastových sáčků, aby pomohly zastavit znečišťování planety.

Blacková na nápad přišla při přípravě na stěhování, kdy v zásuvkách svých skříní našla velké množství starých igelitových tašek.

Foto: Profimedia.cz

Pro vytváření koberců jsou třeba trochu silnější pletací jehlice.

Na internetu si našla tipy, jak s odpadem pracovat, aby byl užitečný a rozhodla se pro tvorbu z igelitek. Postupně zužitkovala všechny své nepotřebné tašky a chtěla dál pokračovat. Její práce se dnes stává inspirací pro mnoho jiných lidí, kteří by igelitové tašky jinak také vyhazovali.

Foto: Profimedia.cz

Podložky vznikají z proužků nastříhaných igelitek.

Spací koberečky vznikají v mnoha barevných provedeních. Stačí vhodně zkombinovat barvy igelitových tašek a může vzniknout i celkem designový kousek, který zapadne i v moderním interiéru.

Pokud se do výroby chcete pustit sami, volte ideálně pevnější igelitové tašky a vyhněte se jemným mikrotenovým sáčkům, které se mohou trhat.

Foto: Profimedia.cz

Z igelitových proužků vznikají klasická klubíčka.

Pokud jste fandové recyklace a baví vás opětovné využití nepotřebných kousků, zkuste se inspirovat vítěznými kousky ze soutěže Recy věci, které vznikají ze starých kusů nábytku nebo nádobí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám