Hlavní obsah

Justin Bieber si nechal vyrobit luxusní autobus na turné, které kvůli koronaviru nakonec nebylo

Novinky, Jana Nesvadbová

Když už se máte trmácet na turné od města k městu, neznamená to nezbytně, že se musíte vzdát luxusu a pohodlí. Zhruba tak uvažoval zpěvák Justin Bieber, který neponechal nic náhodě a na koncertní turné, které mělo začít 14. května a trvat až do 26. září, si opatřil obytný autobus v tom nejluxusnějším provedení. Nechybí v něm obývací pokoj ani sauna.

Foto: Profimedia.cz

Justin Bieber se chystal na své koncertní turné v letošním roce vyrazit v tomto luxusním autobusu.

Článek

Na turné živých koncertů s názvem Changes, jimiž chtěl po třech letech pauzy své posluchače potěšit na úctyhodných 45 místech, si nechal Justin Bieber vyrobit obytný autobus. Ten mu na zakázku postavila specializovaná firma Marathon Coach.

Autobusy tohoto typu se nevyrábějí sériově a každý kus se staví na již hotovém podvozku.

Zatímco exteriérový snímek zachycuje přímo zpěvákův vůz, fotografie interiéru, které jsou v galerii, nejsou přímo z něj. Zachycují vnitřek jednoho z autobusů, který firma připravila pro jiného zákazníka a již jej i prodala. Slouží ovšem jako velice dobrá ilustrace toho, v jakém stylu je zařízen i autobus Bieberův.

Zpátky do lesů. Australští nadšenci vyzývají k odpočinku v domcích uprostřed přírody

Tipy a trendy

Autobus svému majiteli nabízí prostředí malého, ale velmi luxusního bytu, s dopravním prostředkem pro hromadnou dopravu má společné pouze jméno.

Už prvním překvapením může být krb v obývacím pokoji, jako jistý nadbytek na tak malém prostoru se někomu může jevit rozmístění hned několika televizí po celém interiéru, včetně ložnice. V té je dominantou manželská postel velikosti king size.

Foto: Profimedia.cz

Pracovní plocha v kuchyni je mramorová, obklady jsou z exotického dřeva. Luxus znamená i použití vysoce kvalitních materiálů.

K dispozici je koupelna, sprcha se sedátkem, a dokonce také sauna. V hlavním obytném prostoru je tradičně kuchyňská zóna. Vybavení v podobě pračky a sušičky prádla, případně dokonalého ozvučení jsou takovou samozřejmostí, že se o nich ani příliš nehovoří. Pro více labužnicky založené klienty firma montuje z exteriéru autobusu gril.

Jak Johnny Depp kupoval a prodával pořád ten samý ranč

Jak bydlí VIP

Luxus neznamená přirozeně jenom bohatost vybavení a velmi praktické provedení každého detailu, ale také použití vysoce kvalitních materiálů v celém interiéru.

Kožené potahy ve zlatavém odlesku je možné mít i na sedadle pro řidiče a spolujezdce, v obytném prostoru jsou to pak dřevěné obklady z exotických dřev, plyšové či kožené čalounění a mramorové pracovní a odkládací desky v kuchyni i koupelně.

Firma autobusy nabízí v cenovém rozpětí přibližně od 1,5 do 2,7 milionu dolarů (cca 35 až 64 milionů korun). Jak podotýká web Autoevolution, lze předpokládat, že Bieberův autobus, s nímž byl v minulých dnech spatřen na výletě v americkém Utahu, nebude postrádat nic z nejlepšího vybavení a bude tedy cenou ležet spíše v horní části tohoto rozpětí.

Anketa

Pokud cestujete, trváte na luxusu?
Ano, rozhodně.
13,1 %
Někdy...
4,8 %
Záleží na okolnostech.
41,2 %
Ani moc ne.
17,5 %
Jen to ne! Kam by se podělo to kouzlo?
23,4 %
Celkem hlasovalo 2566 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám