Hlavní obsah

Jako hlavní atrakci halloweenské výzdoby domu zvolil majitel dvojici obřích kostlivých rukou

Alan Perkins z amerického Ohia není profesí ani designér, ani technik. Zato je velký nadšenec do halloweenské výzdoby. Každým rokem proto přemýšlí, čím novým překvapí své sousedy a potěší rodinu. Kromě již tradiční výzdoby letos vyrobil objemnou dekoraci v podobě obřích kostlivých rukou, které objímají jeho dům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž si pro sousedy připravil na letošní Halloween obří kostlivé ruceVideo: AP

 
Článek

Sedmatřicetiletý Alan bydlí s rodinou v Olmsted Falls a v sousedství je poměrně známou osobou. Každoročně se totiž jeho přátelé a sousedi těší, co nového si pro ně zase připraví za překvapení na svátek Halloween.

Alan není přitom žádný vyznavač morbidností, byť právě k tomuto žánru svátek připadající na poslední říjnový den vysloveně svádí. „Mám raději výzdobu rozmarnou a zábavnou, než krvavou a strašidelnou,” říká v reportáži agentury SWNS.

Halloween u nás i ve světě. Dlabete dýni, nebo jako památku zesnulých uznáváte jen Dušičky?

Žena

Raději tak vytváří dekorace, které zaujmou diváky svou složitostí a oni se pak mohou dohadovat, jak dosáhl toho či onoho efektu. Letos jeho pozemek zdobí dvojice kostlivých paží, které obemykají celý dům. Každá z rukou je dlouhá 2,5 metru a široká přes metr, připojené jsou potom k pažím o délce necelých sedm metrů.

Hezkým nápadem je pak dotažení myšlenky kostlivých rukou k dokonalosti tím, že obří kostlivá ruka drží v pěsti velikého kostlivce jako hračku.

„Halloween je pro mě příležitostí, kdy můžu vytvořit něco zábavného prostě jen proto, abych zjistil, jestli to zvládnu. Rozhodl jsem se vyzdobit svůj dům v pro rodinu přijatelném stylu, tedy tak, aby se mé děti nebály,” vysvětluje Alan.

Jak vypadá halloweenská výzdoba domu, když ji vezme do ruky profesionál

Tipy a trendy

O zábavu ale nepřijdou ani milovníci halloweenských tvorů číslo jedna - pavouků. Jeden, samozřejmě obří, trůní hned u plotu. Další přelézá přes „zatlučená” okna podkroví. Na parcele jsou rozmístěné i adekvátně naddimenzované pavučiny a část pozemku je vyhrazena i pro obligátní hřbitov.

„Jsem v jistém smyslu fanatik,” přiznává s pobavenou nadsázkou. „Chtěl bych, aby se člověk poškrábal na hlavě a říkal si, jak jsem to tam asi dostal,” dodává.

Reklama

Související články

Jak mít záhon jako ze žurnálu

Záhon pestrých květů promění zahradu v botanický skvost. Jak to ale zařídit, aby vypadal jako ze žurnálu a neodkvetl dřív, než v lese popadají žaludy?

Usnadněte si podzimní úklid zahrady

Během října a listopadu sklízíme nejen úrodu, ale také spadané listí. Půdu i trávník ošetříme před zimním spánkem, stromy zbavíme nemocných větví. Jaké...

Zazimujte zahradní techniku správně

Sezona zahradních prací se zvolna blíží ke konci, techniku tak postupně můžete zazimovat. Ale předtím, než ji definitivně uložíte, potřebuje důkladnou péči.

Výběr článků

Načítám