Hlavní obsah

Jak snadno vykouzlit v interiéru pravou vánoční atmosféru

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůně cukroví a jehličí, živé květiny, purpura a zářivý plamen svíčky. To všechno jsou atributy, které pomáhají vytvořit působivou sváteční náladu.

Článek

K symbolům Vánoc patří tradičně vánoční stromek. Ať už živý nebo umělý, žádný se neobejde bez vánočních ozdob a dekorací. Jaké by měly být? Máme na výběr: buď dáme přednost tradičním ozdobám, nebo zvolíme osobitý přístup, ať už jde o barvy, nebo jejich kombinaci.

Ke klasickým vánočním barvám, které budou vypadat vždy slavnostně, patří různé odstíny zlaté v matné či lesklé úpravě. Zvolit můžeme i sněhobílé barvy a smetanové tóny v kombinaci se zelenou a stříbrnou. Iluzi bílých Vánoc vytvoříme rozprášením stříbrného spreje kolem aranžmá. Tím docílíme romantické, jemné a často velmi nápadité úpravy.

  • Z minulých let může doznívat spojení zlaté, měděné, oranžové a čokoládové barvy na dekoracích nebo třpytivé zlaté či stříbrné s fialovou.
  • Tradiční kombinací barev je zelená s červenou nebo přírodní béžové tóny s hnědou a bílou.
  • Na prostřeném stole by neměly chybět svícny, vázy s řezanými nebo hrnkovými květinami, ani adventní věnec a mísy plné ovoce a cukroví.
  • Svíčky nemusí být vonné, spíš necháme vyniknout vůni květin a jehličí, které podtrhují vánoční atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám