Hlavní obsah

Interiérové kousky inspirované automobily ocení malí i velcí

Novinky, tnk

Pokud hledáte tipy na nápadité zpestření především pánských pokojů, můžete se inspirovat designovými kousky z částí motorových vozidel. Některé vznikly skutečnou recyklací, jiné jsou auty jen volně inspirovány. Křesla z autosedaček nebo stůl z kapoty rozhodně dodají i jinak všednímu prostoru na originalitě.

Foto: Smithers of Stamford (2x), Annabel James

Obývací pokoj s pohovkou ze starého automobilu můžete doplnit volantem s hodinami.

Článek

Designové kousky ve tvaru aut ocení nejen dospělí, ale i děti a zejména malí chlapci. Pro ně vznikají i postele ve tvaru formulí nebo autobusů a koberce s dráhami pro autíčka. Ty pak doladí dětský pokoj malých závodníků a fandů autíček k dokonalosti.

Foto: Smeg, Monsterzeug

Trendy kouskem do domácností je chladnička inspirovaná motorem aut.

Tyto kousky jsou zároveň zajímavou inspirací pro šikovné domácí kutily, kteří fandí recyklaci. Stoly z kapot aut si mohou vyrobit i sami doma a vdechnout tak nový život nepotřebným kusům kovů z nepojízdných a nevyužitých aut.

Foto: Smithers of Stamford, Werkhaus, Yellow Octopus

Nevšední psací stůl z nepotřebného vozu můžete doladit stojánkem na psací potřeby nebo penálem ve tvaru auta.

Nezapomínejte i na stylové osvětlení. Intimní atmosféru prostoru dodají náladové lampy nebo lustry ve tvaru pneumatik, kterých můžete v interiéru pro umocnění atmosféry použít hned několik.

Foto: Gyrofish

Lampičky imitující pneumatiky nebo kanystry benzínu doladí tématické interiéry.

Nezapomínejte na drobné detaily, které sladí interiér a dodají mu jednotného ducha. I textilie s motivy aut nebo tapety inspirované autodráhou budou hrát v prostoru prim a vnesou do něj hravou atmosféru.

Foto: Gyrofish, Yellow Octopus

Nápaditá placatka nebo myš k počítači jsou doplňky, které dodají interiéru na originalitě.

Ti, kdo zařizují pokoj hlavně pro muže a chlapce, se mohou inspirovat i interiérovými kousky vzniklými z nepotřebných kol. I ty mohou dodat interiéru dynamickou atmosféru.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám