Hlavní obsah

Hledáte netradiční kousek do bytu? Pořiďte si originální knihovnu

Právo, Gisela Růžičková

Chcete si pořídit opravdu originální domeček pro svou sbírku knih? Stačí se jen pořádně porozhlédnout. Nabídka zajímavých úložných prostor je nepřeberná. Nechte se inspirovat!

Foto: WWW.BONAMI.CZ (2x)

Úložné rámy Rachetta (2989 Kč) jsou nejen zajímavým, ale také praktickým interiérovým doplňkem. Díky elastickým páskám pohlídají knihy, časopisy nebo třeba dekorace a ještě k tomu krásně vypadají.

Článek

Moderní knihovny často přebírají roli dominantního prvku v obýváku, ale mohou docela dobře najít místo i v ložnici.

Foto: JV POHODA

Knihovna Wally (45 150 Kč, v rozměru 105 x 215 x 26 cm). Je vyrobena z MDF materiálu a dostupná v bílé, černé, ústřicové a grafit barvě. K dodání je i v jiných rozměrech.

Foto: JV POHODA

Modulární knihovna Fifty z bíle lakovaného dřeva (117 180 Kč, složená ze šesti bloků), rozměr jednoho bloku je 50 x 214 x 25,5 cm.

Záleží na počtu knih a typu úložných prostor. Někdo nechá police raději otevřené, jiný si pořídí prosklená dvířka. Pak je nutné počítat i s místem na procházení kolem a otevírání.

Knihovna musí mít dostatečnou nosnost, zejména pro početnější knižní sbírky.

Foto: BOCONCEPT

Sestavu Meda (od 59 830 Kč) si můžeme navrhnout podle vlastních potřeb a prostoru. Uplatní se v pracovně, ale bude ozdobou i každého obýváku.

Výhodou je velký výběr v materiálech a barvách tradičních i netradičních knihoven, jejichž vzhled by měl ladit se stylem nábytku a zároveň místnost osvěžit.

Foto: WWW.BONAMI.CZ

Zarážky na knihy značky Boltz (649 Kč) nejen pohlídají knihy a ladí s každým stylem, ale navíc vytvoří i útulný domov.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám