Hlavní obsah

Fotbalový útočník Alexis Sánchez kupuje byt v Miami. Vyhlédl si luxusní rezidenci na pláži

Novinky, Jana Nesvadbová

Chilský fotbalový útočník Alexis Sánchez, který poslední dva roky hrál za anglický klub Manchester United, si koupil byt v luxusní rezidenci na Floridě v USA a zavdal tím ihned podnět ke spekulacím, do kterého klubu hodlá přestupovat. zda do Interu Milán, kde dosud hostoval, anebo zda si jej k sobě stáhl David Beckham. Druhá možnost se zdá být logičtější, neboť by tak fotbalista bydlel v blízkosti svého nového klubu i jeho šéfa.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Manchesteru United koupil byt v této luxusní rezidenci.

Článek

Když britský bulvární deník The Sun uveřejnil zprávu o tom, že si chilský národní reprezentant a dosavadní útočník Manchesteru United Alexis Sánchez koupil jeden ze sedmdesátky aktuálně prodaných bytů v luxusní rezidenci spravované sítí Ritz-Carlton v Miami, zavdalo to okamžitě ke spekulacím. Sánchez totiž dosud hostoval v italském klubu Inter Milán.

Pokud si ale Chilan koupil rezidenci v Miami, kde místní fotbalový klub Inter Miami CF vlastní David Beckham, sám bývalý hráč Manchesteru, může to dle médií ukazovat na to, že místo do Itálie přesídlí fotbalista na Floridu.

Pokud by se tak stalo, bydlel by nedaleko svého nového šéfa, který si koupil byt v nejnovější rezidenci navržené architektkou ze studia Zaha Hadid Architects. Ostatně bydlel by i nedaleko svého bývalého kolegy z FC Barcelona, Lionela Messiho, který vlastní byt v jiném ikonickém domě v Miami, a to v Porsche Design Tower. Ten stojí na stejné adrese, tedy na Sunny Isles Beach.

Bill Gates si koupil nový dům. Je na břehu oceánu a stál přes miliardu korun

Jak bydlí VIP

Samotná 198 metrů vysoká rezidence je dílem původem peruánského architekta Fernanda Fort-Brescii z mezinárodního ateliéru Arquitectonica s hlavním sídlem v Miami.

Padesátipodlažní věž má celkovou plochu podlah 75 900 čtverečních metrů a je navržena jako velice luxusní rezidenční budova. Jejích horních pět ustupujících podlaží zabírá pět penthousů, každý je na jednom. Pro představu, jejich velikost se pohybuje od 687 do 1300 čtverečních metrů.

V rezidenci je dohromady 212 bytů o různých velikostech, dle posledních informací je jich prodáno teprve 70. Každý z bytů má balkon s nádhernou vyhlídkou, v domě je hned několik bazénů, soukromé spa a fitness centrum, plážový bar a gril, konferenční sál a k němu přilehlé podnikatelské zázemí a velký klub s barem ve 32. podlaží. Budova má rovněž vyhrazená parkovací místa pro 416 aut.

Foto: Profimedia.cz

Návrh interiéru je dílem italského designéra Michele Bönana.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá jeden z bytů v rezidenci.

Vzhled budovy zaujme elegantními křivkami, jejichž tvar je odvozen od linií písečných dun. Návrh interiéru je pak dílem italského designéra Michele Bönana. Ten vybral pro společné prostory mramorovou dlažbu, nábytek ve vstupní hale a na dalších místech má hladké, oblé linie, které jsou opět inspirované oblinami písečných dun.

Jak Johnny Depp kupoval a prodával pořád ten samý ranč

Jak bydlí VIP

Ačkoli se společnost provozující rezidenci snaží udržet informace o cenách bytů v tajnosti, web časopisu Variety uvádí, že částka, za níž měl Sánchez koupit svůj nový byt, činila 2,45 milionu dolarů, tedy zhruba 61 milionů korun.

Anketa

Líbilo by se vám bydlení v podobné rezidenci?
Ano! Tam bych chtěl/a hned!
52,1 %
Možná ano, ale asi jen na čas.
14,6 %
Nejsem si jistý/á.
2,3 %
Asi ne. Necítil/a bych se tam dobře.
10,4 %
Kdepak, to není nic pro mě.
20,6 %
Celkem hlasovalo 2679 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám