Hlavní obsah

Fólie na dveře s 3D efektem ošálí oko a pobaví mysl

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fólie na dveře nemusí být nudná, naopak může interiér bytu skvěle oživit. Novinkou jsou tapety, které vytvářejí dojem, že vstupujete úplně jinam a že dveře kamsi zmizely. Dobře zvolené fototapety mohou opticky zvětšit vnitřní prostor a změnit atmosféru v domě nebo dokonale doladit interiér.

Článek

Dekorativní fólie umožňují okamžitě změnit vzhled dveří. Stačí dveře očistit od nečistot a můžete začít s polepem. Lepení by vám mělo zabrat čtvrt až půl hodiny.

Samolepy jsou znovunalepitelné, pokud se vám tedy nalepení napoprvé nepodaří, můžete to zkusit znovu. Předtím ale musíte odmontovat kliky. Standardní velikost fólie pro dveře je 2,10 m na výšku a 0, 90 m na šířku.

Jak na to

Postup je snadný: 1. Před nalepením zkontroluje správné umístění a udělejte si na dveřích tužkou orientační body. 2. Nejprve stáhněte nejdříve asi 10 cm rubové strany papíru a fólii přiložte na určené místo. 3. Poté odlepujte zadní stranu papíru jednou rukou, a druhou rukou hadříkem uhlazujte folii ve směru od středu k okrajům.

4. Po nalepení přejeďte velkým tlakem po fólii kvůli potřebné přilnavosti. Je třeba, aby fólie opravdu držela na svém místě.
 Pokud mají vaše dveře menší rozměry, stačí fólii otočit a na druhou stranu bez motivu nakreslit obrys dveří a podle něj ji upravit.

Vezměte si na pomoc žehličku, fén a jehlu

Papír je na rubové straně čtverečkovaný, to ulehčuje měření a střihání. Pokud po lepení zůstanou bubliny, můžete je propíchout malou jehlou a vytlačit z nich vzduch.

Pokud budete samolepy aplikovat na zaoblené povrchy, vezměte si na pomoc fén nebo žehličku zapnutou na nízký výkon. Pak můžete samolepy využít i na oblé hrany kuchyňské linky či jiného nábytku. Fólie díky teplému vzduchu lépe přilne a přizpůsobí se tvaru dveří.

Fólie na dveře ocení hlavně ti, kdo mají doma psa nebo kočku. Díky samolepům se jejich dveře tolik neponičí a když budou poškrábané, stačí je jednoduše znovu přelepit. Fólii můžete nalepit i na skleněné, kovové nebo plastové dveře.

Samolepicí fólie na dveře zakoupíte v papírnictvích, v potřebách pro kutily, v internetových obchodech a prodejnách s tapetami. Jejich cena se pohybuje cca od 400 do 1200 Kč. Dveře můžete dekorovat i klasickými samolepy [celá zpráva]

Samolepy jsou omyvatelné mýdlovou vodou. Stačí je otřít navlhčenou houbičkou na nádobí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám