Hlavní obsah

Elegantní lampičku ve tvaru želvího krunýře je možné vytisknout

Novinky, nes

Technologie 3D tisku se zvolna začíná vkrádat do našich životů a společně s tím si ji nachází čím dál víc designérů jako pomocníka pro tvorbu svých kreací. Jedním z velkých propagátorů trojrozměrného tisku je Kenneth van Rensburg z jihoafrické republiky. K jeho nejnovějším projektům patří elegantní lampička ve tvaru želvího krunýře.

Foto: Kenneth van Rensburg

Lampička ve tvaru želvího krunýře vytvořeného technologií 3D tisku

Článek

Stínítko lampy není dokonale vysochaným krunýřem jakési imaginární želvy. Je replikou skutečného želvího krunýře se všemi jeho drobnými nepřesnostmi a odlišnostmi, jež právě příroda používá coby svůj copyright. Kouzlo lampičky spočívá pak v použití moderní technologie pro vytvoření dokonalé kopie takto původně unikátního předmětu.

Foto: Kenneth van Rensburg

Prototyp lampičky

Kostra lampičky je rovněž oslavou čistoty stylu, tvoří ji jednoduchý bambusový oblouk. Jako zdroj světla autor zvolil LED diody. Výsledkem je dle jeho slov „fúze jednoduchosti a propracovanosti, což evokuje japonský estetický směr wabi-sabi spočívající v přijetí pomíjivosti a nedokonalosti”.

Foto: Kenneth van Rensburg

Stíntíko lampičky je replikou krunýře skutečné želvy.

Foto: Kenneth van Rensburg

Stínítko je ukotveno na kostře tvořené elegantním bambusovým obloukem.

Reklama

Související témata:

Související články

Unikátní tužka po dopsání rozkvete

Když obyčejná tužka dopíše a nelze ji už více ořezat, putuje do koše. Ovšem tužka nazvaná Sprout, anglicky klíček, má po dopsání ještě dlouhý život před sebou....

Výběr článků

Načítám