Hlavní obsah

Elegantní dům do města i na venkov za přijatelnou cenu

Rodinný dům Trend Plus v sobě spojuje všechny výhody nejoblíbenějšího rodinného domu Classic: účelnost, praktičnost a komfortní vnitřní uspořádání, bonusem navíc je svěží elegantní styl.

Foto: Robert Virt, www.dumabyt.cz

Moderní vzhled dokreslují i francouzská okna s kovovým zábradlím v patře.

Článek

Moderní architektonické pojetí kombinující zcela jednoduchý kompaktní tvar, soudobé architektonické prvky a tradiční sedlovou střechu propůjčuje domu nadčasový vzhled a možnost harmonicky se začlenit jak do městské, tak do venkovské zástavby.

Foto: Robert Virt, www.dumabyt.cz

Domu dominuje výrazný štít, střecha přesahuje pouze na bočních fasádách.

Navenek nepříliš velká stavba překvapí bohatě rozvinutým vnitřním prostorem. Architekti použili zcela osvědčený dispoziční koncept s centrálně umístěným komunikačním jádrem a hlavní obytnou zónou uspořádanou do tvaru písmene L.

Foto: Robert Virt, www.dumabyt.cz

Jídelní stůl je umístěn na pomezí mezi kuchyní a obývacím pokojem.

Vstup, chodba a schodiště zaujímají minimální nutnou plochu, obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelnou se rozkládá na čtyřiceti metrech čtverečních, což je plocha bohatě postačující pro společné soužití čtyřčlenné rodiny.

Francouzské okno nabízí příležitost vyjít z obývacího prostoru rovnou na zahradu, případně vybudovat na slunné straně terasu nebo pergolu.

Foto: Robert Virt, www.dumabyt.cz

Interiér domu rozzářily barevné stěny v různých odstínech.

V přízemí zbylo ještě dost místa na pracovnu a zázemí. V podkroví se nacházejí ložnice rodičů, dva dětské pokoje a komfortní rohová koupelna s výhledem do zahrady, která dobře poslouží jak k hygieně, tak k relaxaci.

K příjemné atmosféře domu přispívá i dostatek denního světla ve všech místnostech včetně schodišťové haly. Dispozice přesně balancuje na rozhraní potřebného komfortu, účelnosti a přijatelné ceny.

Foto: Robert Virt, www.dumabyt.cz

Pokoje v podkroví prosvětlují střešní okna se zajímavou stínicí kombinací rolety a plisé.

Montáž z velkoplošných masivních dílců na bázi betonu umožňuje zkrátit dobu výstavby na tři až šest měsíců, což jistě uvítá každý, kdo bydlí v podnájmu a financuje stavbu z hypotéky.

Obvodové stěny z masivních zateplených sendvičových dílců s vynikajícími tepelně-izolačními parametry zaručují nízké náklady na vytápění a zároveň nepostrádají schopnost tepelné akumulace.

Foto: Robert Virt, www.dumabyt.cz

Koupelna se nese v nadčasových tónech béžové a antracitové.

Laicky řečeno, dům se rychle vytopí a dlouho „drží" teplo. Tyto stavby mají tedy oproti klasickým zděným domům nižší provozní náklady a vzhledem k slabší tloušťce obvodových stěn také větší užitnou plochu (na stejně velké zastavěné ploše). Klient má možnost objednat si i dodávku základové části a přípojek inženýrských sítí, případně je řešit zcela individuálně.

Technické údaje

Zastavěná plocha 95 m²

Užitná plocha 152 m²

Konstrukční systém obvodové zdivo z velkoplošných sendvičových panelů o tloušťce 300 mm, vnitřní stěny z masivních velkoplošných betonových dílců o tl. 80 mm a 150 mm, betonové stropní desky, betonové schodiště, dřevěný krov

Výplně otvorů vchodové dveře a okna plastová s izolačními dvojskly, střešní okna VELUX, vnitřní dveře dýhované do obložkových zárubní

Vytápění ústřední plynové. Rozvody všech instalací jsou umístěny v instalačních kanálech zapuštěných ve stěnách. Stavba má parametry energeticky úsporného domu

Cena stavby při dodávce na klíč 2 699 000 Kč (bez DPH a bez základové desky)

Jitka Pálková, www.dumabyt.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Z paneláku do vlastního rodinného domu

Na počátku byl panelový byt a v něm mladá rodina spřádající plány o vlastním rodinném domě blíž přírodě. Profese pána domu se neobejde bez co nejpřesnějších...

Výběr článků

Načítám