Hlavní obsah

Elegantní designové sklo nabízí klasické i netradiční barevné variace

Právo, Gisela Růžičková

K nepřehlédnutelným prvkům zařízení bytu patří stále populárnější skleněné výplně. Neutrální design povýšil sklo na univerzální materiál umožňující spoustu proměn. Kromě toho, že přináší do našich domovů švih, opticky vytváří dojem hloubky a světla.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Sklo lacobel se výborně hodí také jako praktické pozadí kuchyňské linky místo keramické dlažby.

Článek

Efektní jsou jak skleněné desky nahrazující v kuchyni a v koupelně klasické keramické obklady, tak oblíbené výplně dveří nábytku, zejména vestavěných skříní.

V moderním interiéru se objevuje barevné neprůhledné sklo lacobel (matné sklo), které se používá jako výplň dvířek u kuchyňských linek.

Dnes jsou kuchyně součástí obývacího prostoru a tvoří jednotný celek. Pokud jej vybavíme vestavěnými skříněmi s tímto typem skleněné výplně, snadno vytvoříme harmonickou atmosféru. Vestavěné skříně se hodí i do ostatních místností v bytě nebo jako výplň pro jakýkoli atypický prostor v domě, a to v různých velikostech. Náš domov touto nestandardní úpravou získá na výjimečnosti a každého oslní luxusním vzhledem.

Bezpečné i barevné

Sklo lacobel je v běžné síle 4 mm pokryté neprůhledným lakem, který neobsahuje žádné škodliviny a je šetrný k životnímu prostředí. Pro případ rozbití výplně je lakovaná strana opatřena polypropylenovou fólií, která zabrání vysypání skla do místnosti a zároveň ochrání lak před poškozením. A to jak před poškrábáním, tak i proti skvrnám a vlhkosti. Lakované sklo nevyžaduje žádnou zvláštní ochranu a péči a je lehce omyvatelné.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ve studentském pokoji udržuje pevnost lacobelu pouze rám, do něhož je výplň vložena.

K dispozici je nepřeberná škála barev a odstínů - od klasické bílé, k níž se hodí doplňky prakticky ve všech barvách, přes šedivou, černou, hnědou, modrou, oranžovou až po netradiční výrazné odstíny typu limetka či fuchsia. Nejen uvedené barvy, ale i všechny další ze sortimentu výrobců lze různě kombinovat. Bát se nemusíme ani výrazných odstínů a experimentů.

Nadčasové a efektní

Díky vhodné volbě výplně dveří může skříň sloužit jako doplněk, nebo z ní lze naopak učinit nejvýraznější prvek v místnosti. Jestliže ji poté barevně a stylově přizpůsobíme ostatním kusům nábytku a doplňků, zejména při použití nadčasových materiálů nebo neobvyklých barev, dokonale sladíme celkový vzhled interiéru a podtrhneme jeho výsledný dojem.

Můžeme také zkombinovat více materiálů jak v prostoru, tak na jedné skříni nebo dveřích. Rovněž posunutím či dovřením dveří docílíme vhodného efektu a zvýšíme tím rozmanitost zařízení interiéru. Skříň totiž získá pokaždé jiný vzhled podle toho, kterou část zrovna necháme otevřenou. V takovém případě může skříň vhodně zastupovat i dekorativní obývací stěnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám