Hlavní obsah

Důmyslné úložné systémy skryté pod povrchem moderní kuchyně

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchyně by měla působit kompaktně a harmonicky, zároveň by ale měla být praktická a poskytovat nám vysoký uživatelský komfort. Proto není důležitý jenom její vzhled, ale i to, co skrývá pod povrchem, její vnitřní mechanismy a systémy úložných prostor.

Článek

Přibývá lidí, kteří pochopili, že kuchyně je skutečnou vizitkou jejich bytu a že právě v ní mohou projevit svou osobitost a vkus. Bytová kultura v kuchyni si ale žádá nejen skvělý vzhled, ale také maximální funkčnost a maximum úložných prostor.

Oceníte variabilní uspořádání kuchyně

Novinkou je kuchyň, která je dynamickým systémem horizontálních lišt o rozteči 40 cm. Na ně lze libovolně umísťovat police, zásuvky, skříňky, ale i osvětlení a další prvky. Oceníte hlavně vysoké zásuvky s vysokou zadní stranou a bočními panely, které jsou vhodné pro ukládání talířů.

FOTO: Ikea

Důmyslný je také systém tichého zavírání kuchyňských dvířek bez nárazů a hluku a neviditelné úchyty pro jejich otvírání. Praktické jsou chlazené zásuvky na ovoce a zeleninu.

Pokud se tedy chystáte kupovat kuchyni, nedejte jen na vnější vzhled, ale ptejte se také po funkcích.

Trendy je vysoký lesk a inspirace ekologií 

Světové trendy velí, že kuchyně by měla být lesklá. Vysoce lesklý lak je do kuchyní skvělou volbou, spojuje totiž exkluzivní vzhled se snadnou údržbou. Přednost mají přírodní barvy a hra kontrastu černé a bílé.

Vše podtrhují lesklé povrchy a elegantní použití mléčného skla. V kurzu jsou ale i přírodní materiály, inspirace ekologií a obložení exotickým dřevem.

Ideální je třeba teakové dřevo, které je velmi odolné proti vlhkosti, škůdcům i proti slunečnímu záření.

Oblíbená černobílá kombinace patří i do kuchyně

Minimalistickým kuchyním pak letos vládne hlavně černobílá elegantní kombinace s akcenty šedi. Černobílé provedení pak nejlépe ladí s ocelovými doplňky a s minimalistickými vestavěnými spotřebiči.

V kurzu je i inspirace retrem, hlavně 80. léty, takže se setkáme i s mladistvými designovými variacemi v křiklavých barvách.

Ideální je pak použití vestavných spotřebičů, které splynou s celkovým vzhledem kuchyně. Ta bude pak působit uceleně a sjednoceně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám