Hlavní obsah

Dům ve tvaru starého fotoaparátu vás chytí za srdce

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že lidská fantazie nezná při stavbě domů mezí a ty pak mohou mít nejroztodivnější vzhled, vědí pravidelní čtenáři Novinek své. Dům ve tvaru starého fotoaparátu je jedním z těch, nad nimiž se člověk usměje nebo rovnou užasne. Stojí v malebné přírodě Jižní Koreje, v oblasti zvané Yangpyeong, a slouží jako kavárna.

Foto: Profimedia.cz

Muž si splnil sen a postavil si hned vedle domu kavárnu ve tvaru starého fotoaparátu.

Článek

Jejím majitelem a autorem je bývalý vojenský pilot vrtulníku, který je nadšencem do fotografování a kutilství. Vybudování kavárny v tomto stylu bylo jeho snem už několik let. Nakonec, když to finanční možnosti dovolily, vzal rodinné úspory a pustil se do díla. Stavba vyrostla hned vedle jeho domku, kde žije s ženou a dcerou.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyňské zázemí kavárny je v přízemí.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru je možné objevit rozsáhlou sbírku drobností spjatých s fotoaparáty.

Deset metrů vysoká kavárna je dvoupodlažní a má charakteristickou podobu dvouoké zrcadlovky Rolleiflex. Dvě velká kruhová okna prvního a druhého podlaží jsou jako objektiv a hledáček starého fotoaparátu. S relativně velkou přesností se Jihokorejci podařilo napodobit i většinu ovládacích prvků fotopřístroje.

Ať už to jsou páčky nastavující ohnisko či závěrku, navíječ filmu, všechno je na svém místě, jak má být. Pouze v horní části, tam, kde by měla být značka fotoaparátu, je název kavárny, který lze velmi volně přeložit jako Kavárna snění.

Foto: Profimedia.cz

Druhé podlaží fotoaparátu

Foto: Profimedia.cz

Čočky objektivu a hledáčku představují dvě velká kruhová okna v prvním a druhém podlaží kavárny.

V nitru kavárny je pak možné nalézt úctyhodnou sbírku tematicky laděných drobností a zajímavostí: Hodiny ve tvaru fotoaparátu, telefon ve tvaru fotoaparátu a dokonce i toaletní papír uložený v pouzdře tak, že vypadá navlas stejně jako hodně velká krabička kinofilmu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nevídané stavby ukazují život v oblacích

Mezinárodní soutěž futuristických projektů života „ve výškách“, nazvaná 2014 Skyscraper competiton zná své letošní vítěze. Soutěž od roku 2006 každoročně...

Výběr článků

Načítám