Hlavní obsah

Dům s vlastním tobogánem je rájem pro milovníky vodních radovánek

Novinky, Jana Nesvadbová

Mít na zahradě vlastní tobogán, to je přání většiny dětí. Možná to napadne i leckterého dospělého. Ale opravdu tento sen realizovat? To už udělá málokdo. Craig Gormley, žijící s rodinou na předměstí australského Brisbane, však neodolal příležitosti a na zahradě za domem si opravdový, 50 metrů dlouhý tobogán postavil.

Foto: Profimedia.cz

Tobogán na zahradě má jen málokdo.

Článek

Dům při pohledu z ulice vypadá téměř tuctově. V Austrálii - a nejen tam - lze jemu podobných na předměstí spatřit spousty. Teprve po vstupu na zahradu za domem se návštěvník čísla 9 na Parakeet Street nestačí divit.

Foto: Profimedia.cz

Padesát metrů dlouhý tobogán má jednu velkou zatáčku.

Nespornou dominantou zahrady je totiž bledě modrý had tobogánové dráhy. Má vlastní dřevěnou věž, jak tomu bývá v aquaparcích, a jednu velkou pravotočivou zatáčku. Dlouhý je padesát metrů.

Jak prozradil majitel serveru Realestate.com, ve skutečnosti nikdy stavbu tobogánu na svém pozemku neplánoval. Nicméně, když tuto atrakci objevil na internetu k prodeji, neodolal.

Foto: Profimedia.cz

Část zahrady zabírá také green.

„Neměl jsem tušení, jestli to vůbec bude fungovat, ale stejně jsem to koupil,” svěřil se Craig Gormley, jenž jako dítě právě vodní atrakce miloval. A má pro ně slabost i jako dospělý.

Člověk by si mohl myslet, že vlastní tobogán na zahradě je na běžný rodinný dům až až, ale v tomto případě to rozhodně není všechno, čím je tento domov zajímavý. Na zahradě je totiž i golfový green, tedy ta část dráhy, kde už se jen posledními údery posílá míček do jamky. Ženy pak jistě zaujme informace, že k vybavení samotného domu patří i kadeřnický salón.

Foto: Profimedia.cz

Tobogán není na zahradě jediným vodním prvkem.

Samotný dům má pět ložnic. V jeho srdci je velký společenský prostor propojující tradičně kuchyňskou zónu, jídelní a obývací. Dům doplňuje i samostatný příbytek využitelný jako tradiční výminek.

Foto: Profimedia.cz

Srdecem domu je velký společenský prostor, na nějž bezprostředně navazuje exteriér.

Stavbu tobogánu si musel majitel nechat schválit na úřadech, pak se teprve mohl pustit do díla. Jako muž pohybující se ve stavebním oboru měl ale jistou výhodu.

Na pozemek mu tobogán dorazil samozřejmě v rozloženém stavu, jednotlivé díly vážily 200 až 300 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Modrá barva, zastoupená venku vodními prvky, se opakuje také v interiéru.

Dům je v současnosti s veškerým vybavením na prodej. Jeho cena není s ohledem na platnou australskou legislativu veřejná.

Foto: Profimedia.cz

V domě je pět soukromých pokojů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám