Hlavní obsah

Dřevěný hobití hotel láká k pobytu milovníky fantasy světa

Novinky, tnk

V posledních letech se hodně rozmáhá cestování po nevšedních a originálních hotelech. Lidé si žádají nové zážitky a na to reagují i poskytovatelé ubytování. V americké Montaně tak vznikl například hobití hotel, ve kterém si můžete připomenout atmosféru z oblíbených knih britského spisovatele J. R. R. Tolkiena.

Foto: Profimedia.cz

Pobyt v takovém příbytku je bezpochyby zážitkem.

Článek

Hobití hotel s názvem Enchanted Lodging neboli v překladu Začarované ubytování je součástí resortu, který postavil a otevřel pro fanoušky Středozemě nadšenec Steve Michaels v americké Montaně.

Aktivní senior si tak splnil svůj sen a naplnil představu o bydlení fantaskních bytostí, které jsou lidem podobní, ale jsou drobného vzrůstu.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film
Foto: Profimedia.cz

Interiéru dominuje dřevo ve všech podobách.

Inspiraci pro vznik nevšedního hotelu majitel čerpal v knihách Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky a Pán prstenů.

Dřevorubec na penzi proměnil chlívek v pohádkovou chaloupku

Tipy a trendy

Tato fantasy literatura je oblíbená nejen u dětí, ale i u dospělých. Jde tak o ideální ubytování pro rodiny s malými dětmi, které pohádkové prostředí ocení.

Foto: Profimedia.cz

Nechybí posezení na prostorné terase.

Interiér hotelu je zařízený v čistě přírodním stylu. Dominuje mu světlé dřevo, textilie a kožešiny všeho druhu. Díky sníženým stropům působí pokoje hodně útulně a komorně.

Kouzlo domu v hobitím stylu dodává kruhový světlík ve střeše

Tipy a trendy

Nevšední prostředí vzniklo i v okolí hotelu, kde nechybí malé domky na schovávání i dekorativní domečky, ve kterých si mohou děti hrát se svými oblíbenými hračkami.

Foto: Profimedia.cz

Zahrada je plná dekorativních malých domků.

Domků inspirovaných bydlením a životem hobitů už vznikla celá řada. Všem je jim společné sepětí s přírodou a použití ekologických materiálů. Jsou cennou inspirací pro milovníky minimalistického bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám