Hlavní obsah

Dopřejte si doma jedinečnost

Právo, Sylva Svobodová

Více času stráveného doma nás přivádí na myšlenku, jak si vylepšit interiér. Dobrým nápadem je určitě designový kousek, který potěší oko, ale je zároveň pohodlný, má měkké křivky a barevně nás oslovuje. Nechte se inspirovat!

Foto: Getberg

Když pracujeme z domova, logicky se více zaměříme na svoje prostředí, snažíme se vylepšit interiér.

Článek

Interiéroví návrháři reagují na náročný rok a nabízejí veselé a inspirativní trendy, které zároveň dodávají interiéru potřebný klid.

Sledují potřeby udržitelných materiálů, elegantní prvky a individualitu, které přináší do domovů jedinečný styl a radost.

Jak vykouzlit pohodlí

Kdo miluje moderní domácí pohodlí, určitě ho osloví i decentní rustikální styl: odkryté trámy, původní podlahové desky, dřevem obložené stěny. Vše přináší útulnost a vyvažuje rovnováhu mezi starým a moderním.

Rekultivované dřevo je základní materiál, který vše drží pohromadě: hledejte k němu kousky, které mají viditelnou texturu a nepravidelnost, nejsou geometricky dokonalé.

Šikovné je rovněž použít prvky tradicionalismu, který zahrnuje klasické umění, starožitnosti a díla s historií. Přináší to smysl pro harmonii a pořádek. A nezapomeňte na ozdobné doplňky, jako jsou lustry a zrcadla, rozhodněte se pro nábytek a textilie, které nepůsobí nažehleně.

Přišlo ze severu

Finská značka Artek má novinku, tři nové barvy klasického vzoru Siena. Jde o odkaz na slavného designéra Alvara Aalto, který byl milovníkem Toskánska a navrhl tento textilní vzor.

Foto: Vitra

Textilie Siena odkazuje na finského designéra Alvara Aalto, který ji navrhl po návratu z Toskánska. Nyní se představuje ve třech nových verzích.

Písková/bílá připomíná přírodní vlákna, která Aalto ve svých architektonických návrzích upřednostňoval. Cihlová/písková je referencí na důležité místo červených cihel v jeho mnoha pracích. A šedá/světle šedá odkazuje na mramor, který rád používal ve svých pozdějších stavbách.

Bytové textilie představují jednoduchý a elegantní způsob, jak prostor zjemnit vizuálně i akusticky. Textilie Siena má dekorativní i užitnou roli. Polštáře a ubrusy chrání povrchy a současně přinášejí krásu do každodennosti: závěsy místnost strukturují či rozdělují, a přitom přiměřeně filtrují světlo.

Anketa

Záleží vám na vzhledu prostředí, ve kterém pracujete?
Ano a velmi!
68 %
V hezkém prostředí se mi pracuje asi lépe.
23,1 %
Nevím, nad tím jsem nepřemýšlel/a.
1,7 %
Jsem nenáročný/á.
3,8 %
Ne, je mi to jedno.
3,4 %
Celkem hlasovalo 1190 čtenářů.

Reklama

Související články

Každá žena ocení toaletní stolek

Toaletní stolek je královstvím dámy, která o sebe pečuje. Jde o elegantní a zároveň praktický solitér, jenž má zásuvky, přihrádky, a hlavně velké zrcadlo. Žena...

Výběr článků

Načítám