Hlavní obsah

Doplňky, které pomohou při rychlém úklidu dětského pokoje

Právo, Karolina Černá

Děti uklízejí své věci do skříní a zásuvek někdy neochotně i proto, že by na ně rády i po skončení hry viděly. V tom jim můžou pomoci různé věšáky, kapsáře a boxy. Nejsou drahé a mnohé z nich vypadají jako hračky.

Foto: IKEA

Výrazně barevné plastové krabice Trofast, délka 42 cm, šířka 30 cm, výška 10 cm za 69 Kč/kus, se vkládají do závěsného nebo stojícího korpusu (od 499 Kč podle typu).

Článek

Oko našich nejmenších nejvíce potěší malovaný dřevěný věšák s motivy oblíbených pohádkových postaviček. Má své místo v dětském pokoji, ale také třeba v předsíni. Umístíme ho do úrovně, na niž dítě dosáhne. Dítě tak může samo po příchodu zvenku odkládat třeba bundu a čepici podobně jako dospělí.

Foto: 2B3DESIGN

Dřevěný věšák se dvěma háčky je ručně malovaný akrylovými barvami. Rozměry věšáku jsou 35x12x0,6 cm. Na zadní straně jsou dva háčky na pověšení věšáku. Cena 300 Kč.

K zavěšení lehkých věcí jsou vhodné plastové věšáky různých barev a tvarů. Hodí se ale už pro předškoláky a školáky, kteří je nespolknou. Věšáky s přísavkami si může dítě různě přemisťovat podle nálady a potřeby.

Foto: WANTED

Závěsné opice na dveře slouží nejen jako věšáky, ale jsou také vtipným doplňkem dětského pokoje. Cena 340 Kč.

Textilní kapsáře z plsti či režného vlákna jsou určené především plyšovým hračkám a lehčím věcem. Zavěsíme je šňůrkou na hřebíček, existují ale i kapsáře s poutky, do nichž provlečeme tyč. Připevnit je můžeme na okraj postele nebo u okna jako závěs.

Foto: MORAVSKÁ ÚSTŘEDNA

Textilní kapsáře můžeme zavěsit na zeď, okno nebo čelo postýlky. Kapsář Krtek se čtyřmi objemnými kapsami má rozměry 100x60 cm, zadní strana je vyztužena rounem. Délka dřevěné tyčky je 66,5 cm. Cena 699 Kč.

Koše na hračky z látky nebo síťoviny bývají většinou otevřené, prodávají se ale také s víky. Fungují samostatně, můžeme je zavěsit na skobu ve stropě. K dostání jsou i nástěnné rohové koše (výška 110 cm za 99 Kč).

Foto: IKEA

Krabice s víkem z laminátové papírové desky a s kovovými chrániči rohů má rámeček na štítek, na nějž pro větší přehlednost zapíšeme obsah krabice. Cena 99 Kč/2 kusy.

K uložení hraček použijeme transparentní boxy, aby dítě na své oblíbené věci vidělo. Pro starší děti jsou zase vhodné neprůhledné zásuvky, které začleníme do korpusu s pojezdy. Vložit do něho lze i různé krabice. Ty ve tvaru cestovních kufrů mohou stát v pokoji teenagera samostatně.

Foto: IKEA

Textilní koše na hračky skladujeme na zemi nebo je zavěsíme. Cena 99 Kč/3 kusy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak ušetřit místo v malém bytě

V malometrážních bytech často bydlí mladí lidé, rodiny s malými dětmi nebo senioři. Všem se kvůli ušetření prostoru hodí chytrá víceúčelová zařízení.

Jak zkrotit neposlušné závěsy

Ačkoli některé domácnosti dávají přednost žaluziím, látkové závěsy jsou stále v módě. Díky nenápadným pomocníkům vypadají na oknech zdobně a drží takový tvar,...

Výběr článků

Načítám