Hlavní obsah

Do garsonky se skvěle hodí rozkládací nábytek

Právo, Sylva Svobodová

Stohovatelné židle, rozkládací sedačky, pohyblivé stolky na kolečkách, měkké pufy, taburety a světlé odstíny na bytových textiliích. To vše patří do garsonky, která musí spolehlivě fungovat pro jednu či dvě osoby. Nechte se inspirovat!

Foto: Ikea

V bytě studenta je lůžko středobodem prostoru. Spí na něm, relaxuje, učí se s knihou v ruce. Báječné je, když nabízí i úložné prostory v podobě pojízdných boxů. Ty lze využít i jako alternativní noční stolek.

Článek

Zásady pro malý byt: snadno udržovatelný, uklizený, s menším množstvím nábytku.

Myslíme na úložný prostor, využít lze police až ke stropu, místo pod lůžkem, praktická je šatní skříň na míru.

Foto: Westwing

Jednoduchý bílý stůl Nordlys nabídne sezení až pro šest osob. Je rozkládací, světlé barvy, v interiéru působí subtilně.

„Barevnost záleží na vkusu investora, vhodnější jsou světlé barvy, ale nebála bych se kontrastních detailů či kusů nábytku,“ říká Nicola Sitová z firmy Gebas ateliér architects. I v malé garsonce počítáme s případnou návštěvou, navíc do budoucna se byt může změnit pro dvě i více osob.

Foto: Kika

Když přijde návštěva a chce zůstat do zítřka, hodí se rozkládací pohovka Vancouver. V běžném provozu nezabírá místo, ale s plochou lůžka 150 x 200 cm je užitečná. Materiál potahová látka, jednoduché elegantní linie.

Foto: Kika

Konferenční stolek Multi Plus nabízí výklenky pro odložení časopisů nebo knih, vrchní desku lze využít i na stolování. Velikost 60 x 60 x 38 cm, materiál dřevo akát, barva decentní šedá,cena 12 999 Kč.

Foto: Butlers

V singl bytě se s laptopem usadíme u malého stolku, který lze díky sklopné části proměnit i na malé stolování s kávou. Materiál dřevo, styl přírodní.

Foto: Gebas ateliér architects

Když máme malý byt, přemýšlíme hodně o rozmístění jednotlivých místností. A na nejmenší prostor obvykle padne volba ložnice. Když je dobře větratelná a prosvětlená, proč ne? Schovat ji lze za pojízdné dveře, které se zasunují do stěny.

Foto: Bonami

Křeslo zabírá spoustu místa, ale kam v malém bytě usadit přátele? Mladší ročníky ocení designový kousek a pořídí si různobarevné pletené pufy. Jsou fotogenické, pohodlně se na nich sedí, mají výplň z polyesterových kuliček a hmotnost 3 kg.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám