Hlavní obsah

Designové lahve mají v domácnosti nejen praktickou, ale i dekorativní funkci

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé letní počasí si žádá dodržování pitného režimu. To vám půjde bezpochyby mnohem lépe, když budete pít z lahví se zdařilým designem, které se mohou stát nejen praktickým pomocníkem, ale na kuchyňské lince nebo policích zafungují i jako pěkný dekorativní kousek. Absolutním hitem jsou lahve v metalických měděných a zlatých odstínech.

Foto: Waterdrop, Wild a Wolf, Creative Tops (2x)

Trendem jsou jemné květinové dekory i metalické barvy.

Článek

Pokud jste fandové střídmého skandinávského stylu, sáhněte po lahvích inspirovaných designem slavného dánského designéra Arne Jacobsena. Ten ve čtyřicátých letech minulého století navrhl typografii a styl písma a číslic, kterými pak ozdobil mnoho užitných předmětů do domácnosti. Jde o neokázalý, ale efektní design.

Foto: Einrichten design

Ke stále oblíbenějšímu skandinávskému designu bezpochyby patří lahve s motivem písmen.

Pokud chcete opravdu designový kousek, který bude hodně trendy, volte průhlednou lahev ve velikosti sešitu, která je tvarována tak, aby dobře zapadla do pracovních aktovek.

Foto: Design Gift Shop

Zajímavým kouskem je lahev, která díky svému placatému tvaru zapadne do kabelek.

Do minimalistických kuchyní se hodí jednobarevné lahve s černými detaily, které nebudou působit rušivým dojmem. Budou se hodit i do dnešních lehce brutalistních interiérů, kterým vévodí beton, sklo a ocel.

Foto: Gyrofish, Restoration

Do minimalistických interiédů volte kousky, které nejsou příliš zdobné, ale dávají vyniknout tvaru.

Do klasičtěji zařízených interiérů, kterým vévodí kolonialistický styl nebo oblíbený styl Provence či boho, vybírejte doplňky s retro nádechem. Můžete sáhnout po kouscích, které jsou výrazněji dekorovány a působí trochu romantickým dojmem.

Foto: Creative Tops, Beaumonde, Lime Lace

Ke klasičtějšímu stylu patří výrazněji dekorované lahve.

Nadčasovým kouskem, který se neustále vrací, jsou lahve s porcelánovým uzávěrem. Ty jsou efektní dekorací, která neomrzí. Pokud nechcete, aby působily příliš starodávně, vybírejte modely, které jsou hladké a tvarově jednoduché.

Foto: Einrichten design

Mezi letní motivy patří vzory ryb, chobotnic nebo loděk.

Pokud si předměty do domácnosti pečlivě vybíráte a nemáte doma rádi nepořádek, zkuste se seznámit s novým nábytkem navrženým speciálně k jedinému účelu - aby nechal nepořádek zmizet. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám