Hlavní obsah

Designérka navrhla křeslo inspirované tvarem těla obézního člověka

Novinky, tnk

Při navrhování křesla se designérka Nanna Kiil držela hesla „Méně je nuda” a pomocí paměťové pěny, kterou použila jako hlavní součást čalounění, vytvořila kus inspirovaný estetikou obézního těla. Tento nábytkový díl byl letos poprvé představen na stockholmském veletrhu.

Foto: Made KADK (4x)

Křeslo nese název Flesh a má asymetrický potah.

Článek

Nanna Kiil křeslo navrhla v rámci svého studia na Královské dánské akademii výtvarných umění. Jejím záměrem bylo prozkoumat linii mezi odpudivými a přitažlivými křivkami připomínajícími tvar lidského těla.

Tvarování křesla odráží nežádoucí lidskou nadváhu a jeho vzorem bylo i proslulé plemeno vrásčitého psa šarpeje, jehož kůži tvoří záhyby a vrásky. Ty mu dodávají na zajímavosti.

Foto: Made

Předností tohoto nábytekového kusu je jeho velká pohodlnost.

V kombinaci s jemným vzhledem, jasnou barvou a měkkým materiálem křeslo působí na uživatele i příjemným dojmem a rozhodně se nedá říct, že by kvůli zvolené inspiraci vznikl vyloženě odpudivý nábytkový kus.

Foto: Made KADK

Tento typ nábyteku je třeba nechat v interiéru vyniknout.

Designérka pěnu nařasila kolem kovového rámu, umístila ji i na nohy křesla tak, aby podtrhla inspiraci živou předlohou. Růžová textilie má křeslo připodobnit ke skutečné kůži.

Představitelé školy tento nábytkový kus vybrali jako jeden ze čtrnácti představených na prestižním veletrhu právě i díky uvedeným detailům.

Foto: Made

Efektu přebývající kůže designérka dosáhla výrazným řasením materiálu.

Křeslo se hodí do střídměji zařízených prostor, kde vyniknou jeho tvary. Nejvíc zaujme v prostorném interiéru zařízeném ve strohém minimalistickém stylu.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám