Hlavní obsah

Designblok: Jan Saudek v Arzenalu

Novinky, rai
PRAHA

V rámci Designbloku proběhla ve středu vernisáž výstavy Jan Saudek for Hishinuma v pražské galerii Arzenal. Jejím majitelem je český designér a architekt Bořek Šípek, který patří k nejznámějším českým umělcům.

Článek

Jan Saudek na vernisáž dorazil s partnerkou Pavlou Hrbkovou a svým nejmladším synem Matějem.

Před jeho objektivem pózovali tentokrát modelové a modelky oblečení do šatů japonského návrháře a oděvního výtvarníka Yoshikiho Hishinumy a na fotografiích jsou coby dekorace použity některé z uměleckých dekorací Bořka Šípka.

Yoshiki Hishinuma se proslavil hlavně svými originálními oděvy "Kite Clothes" a "Air Clothes" a tím, že často pracuje s tradiční japonskou technikou batikování. V roce 1992 poprvé uvedl řadu dámských šatů pod značkou Yoskiki Hishinuma a zároveň začal předvádět své kolekce v Paříži.

Neméně zajímavou částí jeho tvorby je i navrhování kostýmů pro divadlo - spolupracoval například s Nederlands Dans Theater či pařížskou Operou.

Reklama

Související témata:

Související články

Drátění Švejkové opanují Designblok

Svébytné domácí výtvory shrnuté do odborného pojmu "Domácí umění" se představí v rámci doprovodného programu Designbloku na stejnojmenné výstavě. Pohádkové...

Výběr článků

Načítám