Hlavní obsah

Dekorace plné dýní a strašidel jako inspirace pro podzimní párty

Novinky, tnk

Pokud si chcete pozvat domů přátele a nevíte, jak celou akci pojmout, můžete se zkusit inspirovat stolováním v halloweenském stylu. Halloween je zábavným irským svátkem, který se stává stále populárnějším a využívá řady podzimních a strašidelných motivů.

Foto: Lights4fun (2x)

Podzimnímu stolování vévodí teplé barvy. Nesmí chybět oranžová a nejtypičtější dekorace, kterou je dýně.

Článek

Tento svátek je sice stále typický spíše pro anglicky mluvící země, ale dýně a jednorázové nádobí se strašidelnými potisky jsou dostupné už i u nás, tak proč si svátek nepřipomenout alespoň v podobě slavnostně vyzdobené tabule.

Jde také o skvělou inspiraci pro výzdobu podzimních dětských oslav, kterým lehce strašidelné dekorace dodají na zajímavosti a děti bezpochyby pobaví.

Foto: Ginger Ray, Neviti, Candle & Cake

Vhod přijde jednorázové nádobí a ubrousky, do kterých nemusíte moc inestovat, ale stolování skvěle zpestří.

Klasickou dekorací, která by na slavnostní strašidelné tabuli neměla chybět, je bezpochyby oranžová dýně. Vydlabaná s vyřezaným obličejem a se zapálenou svíčkou uvnitř je pak nezbytným doplňkem tohoto svátku.

Foto: Neviti, Candle & Cake

Sklenice zdobte strašidelnými motivy. Na papírové kelémky můžete pavučiny nakreslit i sami.

Dalšími oblíbenými motivy halloweenského období jsou čarodějnice, oheň, strašidla, duchové, netopýři, sovy, pavouci, černé kočky a další zvířata a objekty, které symbolizují magii a působí lehce strašidelným dojmem.

Foto: Neviti, Ginger Ray

Ke stolování patří i etažíéry s bohatě zdobenými muffiny v halloweenském strašidelném duchu.

Pokud jde o barevnost, slavnostní tabuli v období Halloweenu byl rozhodně měla vévodit především oranžová barva v kombinaci s černou. Střídat je můžete i s paletou klasických teplých podzimních barev, jako je hnědá, okrová, khaki zelená apod.

Foto: Oakdene Designs, Cool Gift

Stěny můžete dekorovat samolepy s motivy čarodějnic, které po skončení svátku jednoduš sloupnete. Jídelní tabuli zpestří praktický mechanismus na čepování vody z vydlabané dýně nebo melounu.

Na halloweenské tabuli nemají chybět také pochoutky s lehce strašidelným vzhledem. Zkuste připravit například krvavá jablíčka, která jsou politá malinovou omáčkou a barvená potravinářským barvivem, nebo mozečky z květáku. Klasikou je dýňová polévka.

Foto: Nobunto, Lights4fun

Nezapomeňte na dekorace v podobě svíček s motivy dýní i světelné řetězy, které jsou v poslední době velkým trendem v dekorování.

Halloween se sice slaví až na konci října, dekorace ale můžete uplatnit už dříve. Interiéru dodají hřejivou podzimní atmosféru a večerům magického ducha.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám