Hlavní obsah

Barevný koncept bytu spoluvytvářejí grafiky se psím motivem

Byt s dispozicí 2+kk vznikl jako půdní nástavba v nově zrekonstruovaném činžovním domě. Celým bytem se prolíná psí téma.

Foto: Josef Neumann

V střešní nástavbě staršího činžovního domu vznikl moderní světlý byt pro mladý manželský pár. Dekory dřeva doplňují neutrální tóny i svěží barvy.

Článek

Ne že by s majiteli bydlelo několik psů, nebo k nim měli nějaký zvláštní vztah. Tady jde o grafiky Andyho Shawa, jejichž motivy psů se prolínají celým bytem a spoluvytvářejí jeho barevný koncept.

Když do hry vstoupilo studio Ambience Design a designérka Jitka Kobzová, byl už byt hotový s podlahami, dveřmi a koupelnou a čekal na další zařízení. Majiteli jsou mladí manželé, kteří si přáli moderní a svěží interiér, který bude působit mladistvě.

To bylo základní zadání, dál už měla designérka volné ruce. Samozřejmě šlo také o rozpočet, který nebyl nejvyšší, a tak se kombinovalo levnější zařízení s dražšími designovými kousky.

Slovo designérky 

„Zajímavé prostorové řešení tohoto bytu nás již při první návštěvě zaujalo. I když se jednalo o menší byt, navíc s podkrovním zkosením, věděli jsme hned, že se s ním bude dobře pracovat. Silnou stránkou bytu jsou krásné výhledy a dostatek světla. Protože si naši klienti přáli pozitivně laděný interiér, vybrala jsem jako zásadní prvek, i když jen ve formě obrazů, barevné grafiky s motivy psů od Andyho Shawa.

Foto: Josef Neumann

Do bytu v nové střešní nástavbě se vchází chodbou o patro níž.

Foto: Josef Neumann

Zajímavým prvkem prostoru je dřevěný stůl a židle z řady Figure od českého výrobce Situs. Hořčicová lavice pochází z dílny Ambience Design.

Majitelé souhlasili, a tak jsem měla prvek, který udal základní barevné schéma, jež se pěkně doplňovalo s dekorem dubu. Svěží atmosféru interiéru umocňují příjemné valéry hořčicové a růžové v kombinaci s neutrálními odstíny bílé, šedé a černé barvy. Moderní minimalistická kuchyň ve světle šedé vyplňuje rohový prostor, v interiéru cíleně nijak nevyniká, a spíše jej nenápadně dotváří.

Aby kompozice hlavního obytného prostoru nepůsobila přeplácaně, ostatní vybavení už je v neutrálních barvách. Antracitová sedačka s černým stolkem je usazená na světle šedém žíhaném koberci, jídelnu tvoří stůl a židle z masivu. Díky podkrovnímu zkosení zdí bylo v bytě komplikované umístit úložné prostory,” dodává.

Foto: Josef Neumann

Jednoduchý design kuchyně z Ikea nenápadně doplňuje celý barevný koncept bytu.

Do bytu se vchází z úzké chodby o patro níž, kam se vešlo jen základní vybavení, jako je botník, věšáky a zrcadlo. Úložné prostory pak vznikly nad schodištěm v chodbě mezi koupelnou a ložnicí, skryté za nábytkovými skládacími dveřmi. Hlavní úložné prostory, komoda a šatní skříň jsou pak v ložnici.

Estetiku obývacího prostoru zkomplikoval nešťastně umístěný nevzhledný radiátor, který hyzdil výhled na terasu. „Navrhli jsme tedy speciální a opticky neutrální kryt, který nenarušil funkci topení. Ten vyrobil truhlář na zakázku,” vysvětluje designérka.

Důležitou roli hraje osvětlení. Závěsná svítidla v ne zcela netradičním pojetí podporují optimistický dojem prostoru. „Tato světla jsem vybrala z portfolia firmy Stockist,“ dodává.

Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám