Hlavní obsah

Mezinárodní soutěž Ecola zná čtveřici vítězů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německém Stühlingenu byly nedávno uděleny čtyři první ceny v soutěži Ecola. Tzv. ECOLA Award se udělují nejvýznamnějším novým stavbám nebo rekonstrukcím v Evropě, které vznikly v posledních letech a které jsou charakteristické zdařilým použitím omítek na fasádě nebo v interiérech. Prohlédněte si čtyři nejlepší vítězné projekty.

Foto: Archiv Ecola Award 2019, Relja Ivanić

Lokální komunitní centrum s názvem Gošići ve městě Tivat v balkánské Černé Hoře od AIM Studia

Článek

Ceny se vyhlašují ve dvou hlavních kategoriích. Oceňovány jsou „Novostavby”, kde se letos utkalo osmdesát jedna staveb, a „Modernizace / Renovace / Přestavba”. V této kategorii se utkalo třicet projektů.

Ceny byly uděleny mezinárodní odbornou porotou pod vedením francouzské architektky Manuelle Gautrandové působící v pařížském ateliéru Manuelle Gautrand Architecture.

Foto: Archiv Ecola Award 2019, Nelson Garrido

Společenské centrum v portugalském městě Grândola od architektů ze studia Aires Mateus e Associados.

Za „Novostavby” bylo oceněno studio Aires Mateus Architects z Lisabonu za projekt Meeting Center v Grândole v Portugalsku. Cenu má i AIM Studio za projekt Místní komunitní centrum Gošići v Tivatu v Černé Hoře.

Španělští architekti TEd’A se pyšní cenou v kategorii „Modernizace / Renovace / Přestavba” se svým projektem Can Picafort. Jde o čtyři turistické apartmány, kterým právě interiérové omítky dodávají na originalitě.

Foto: Archiv Ecola Award 2019, Louis Díaz Díaz

Čtyři zrekonstruované apartmíny Can Picafort se nacází ve španělsku na MAlorce. Autorem je studio TEd’A arquitectes.

Ve zmíněné kategorii bodovala i berlínská architektonická kancelář Bruno Fioretti Marquez s projektem přestavby a rozšířením zámku Wittenberg. Omítka stavby jí dodává udržovaný vzhled, ale nepotlačuje historického ducha zámku.

Foto: Archiv Ecola Award 2019, Stefan Müller

Rekonstrukce a rozšíření německého zámku Wittenberg od architektů ze studia Bruno Fioretti Marquez.

Ocenění ECOLA (European Conference of Leading Architects) bylo letos vyhlášeno už podeváté. Udělování cen organizuje společnost Sto AG společně se Spolkovým svazem pro stavby a fasády.

Letos projekty pocházely hned z 27 evropských zemí. Slavnostní předávání cen se uskuteční v rámci konference Ecola, která se bude věnovat rovněž použití omítek ve stavebnictví, a to ve dnech 26. až 28. září 2019 v estonském Tallinnu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám