Hlavní obsah

Nápadité dveřní zarážky zpestří všechny všední interiéry

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří chtějí mít domov zařízený tak, že zaujme každou návštěvu, by si měli dát obzvlášť záležet na drobných detailech. I takové dveřní zarážky ve tvaru malířské tuby nebo spadlé zmrzliny mohou zpestřit interiéry a stát se zábavnou a zároveň i funkční dekorací, která pobaví děti i dospělé.

Foto: Yellow Octopus (2x)

Spadlý kornout se zmrzlinou coby zarážka je vtipným zpestřením domácnosti.

Článek

Některé podlouhlé kousky mohou zafungovat i jako ochrana před profukováním větru pod dveřmi. Mají zpravidla hravé zvířecí tvary typu jezevčíka, hada nebo housenky. Hodí se tak do interiérů, které jsou trochu starší a ve kterých je právě toto problémem. Stanou se i nápaditým zpestřením dětských pokojů.

Foto: Sophie Allport

Zarážka ve tvaru psa vyřeší i profukování pod špatně těsnícími dveřmi.

Hravé zarážky se hodí předně do interiérů mladších lidí a do dětských pokojů. V bytech a domech zařízených v klasickém stylu budou vypadat příliš výrazně.

Do nich volte spíš klasické nadčasové zarážky ve tvaru klínů. Těmi nic nezkazíte a interiér bude působit sladěným a uměřeným dojmem.

Foto: Yellow Octopus

Tuto zarážku si můžete lehce splést s vylitou tubou od barvy.

Pokud hledáte zarážky do interiérů v Provence, rustikálním nebo boho stylu, pak můžete zkusit modely inspirované kotevními kůly.

Do takových prostor volte ideálně jemnou a nenásilnou barevnost a pokud možno také decentnější provedení.

Foto: Einrichten design

Zarážka imitující přivazování lodí se hodí do klasických a rustikálních interiérů.

Ti, kdo chtějí, aby jejich interiér vypadal honosněji, mohou vsadit na zarážky v trendy metalických barvách. Teplé odstíny, jako je zlatá, měděná a bronzová jsou hitem letošní sezony a v žádném interiéru zařízeném podle poslední módy by neměly chybět.

Foto: Sweetpea & Willow, Melody Maison

Honosnější zarážky mají tvar zlaté cihly nebo zvířecí tlapy.

Pokud chcete vyladit svůj domov k dokonalosti, dejte si záležet i na dveřích. Aktuálním hitem jsou na designových veletrzích bezzárubňové dveře, které působí hodně čistým a minimalistickým dojmem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám