Hlavní obsah

Dům Jodie Fosterové působí stejně jako jeho majitelka. Elegantně, ale nenápadně

Novinky, Jana Nesvadbová

Jako idylické a tradiční sídlo popisuje realitní makléř dům v americkém Beverly Hills, jenž se rozhodla nabídnout k prodeji dvojnásobná držitelka filmového Oscara Jodie Fosterová. Se svou životní partnerkou Alexandrou Hedisonovou v něm bydlely několik posledních let. Dům působí z fotografií stejně jako sama herečka a režisérka - elegantně, leč nenápadně.

Foto: Profimedia.cz

Tradiční a elegantní je dům herečky pyšnící se hned dvěma zlatými soškami.

Článek

Čistě bílý dům protáhlého tvaru, světle šedá střecha, příjezdová cesta dlážděná cihlami, menší obdélníkový bazén a pečlivě zastřižený trávník. To vše úzkostlivě střeží ze všech stran vysoká hradba zeleně.

Přesně tak vypadá dům slavné herečky, která si dává záležet na tom, aby na veřejnost pronikalo z jejího soukromí co možná nejméně.

Foto: Profimedia.cz

Dům má podlouhlý půdorys.

Interiér, z nějž se na veřejnost dostalo příznačně jen minimum snímků, působí pak střídmě, ale přitom velmi elegantně.

Návštěvníka přivítá vstupní hala s výškou přes dvě podlaží. Hned také příchozího ujistí, že barvy, které na domě viděl zvenčí, jej budou provázet i uvnitř. Také interiéru totiž vládne jemná a uklidňující kombinace bílé a šedé.

Foto: Profimedia.cz

Dům působí příjemně nenápadně.

Pro chvíle odpočinku, klidného posezení, ať již jen s rodinou, nebo i s několika přáteli, je přímo ideálně navržen a zařízen obývací pokoj, v němž nechybí veliký krb a hlavně okna s výškou od země téměř až ke stropu vedoucí na zahradu.

Foto: Profimedia.cz

Vstupní hala působí impozantně. Ostatní místnosti v domě jsou v porovnání s ní mnohem skromnější.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu je zařízený v kombinaci šedé a bílé barvy.

Stejně velká okna jsou také v kuchyni, kde je velký jídelní stůl. Z kuchyně je tak možné pohodlně obstarat stolovníky nejenom hodující v interiéru, ale také na cihlami dlážděné terase venku. Kromě toho je vedle kuchyně i více formální, samostatná jídelna.

Foto: Profimedia.cz

Z velké prostorné kuchyně se vychází na terasu.

S obývacím pokojem pak sousedí multimediální místnost. Dům má dohromady pět dalších pokojů a ložnic, z nichž hlavní je dle realitního makléře Davida Kramera z kanceláře Hilton zařízena v romantickém stylu. Má klenutý strop s přiznanými trámy, krb a hlavně velkou soukromou terasu, na niž lze vycházet i z přilehlé koupelny.

Foto: Profimedia.cz

Dům má hezký výhled na okolní město, krajinu a z jedné strany i na oceán.

Dům s plochou 697 m², kde pětici pokojů doplňuje celkem sedm koupelen a toalet, herečka nabídla k prodeji v přepočtu za 360 milionů korun. Součástí je pozemek o výměře 2622 m².

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám