Hlavní obsah

Nejpozoruhodnější kousek do domácnosti inspirovaný motorem

Novinky, tnk

Milovníci aut si mohou i doma připomínat svou vášeň. Nejnověji díky kávovaru na espresso, který je vymodelovaný z klasického autopříslušenství značky Porsche a navržený tak, aby poskytl milovníkům vozů této značky další zážitek z jejích půvabů. Fandové se tak mohou probouzet za zvuku motoru, který ale tentokrát symbolizuje přípravu ranní kávy.

Foto: Profimedia.cz

Ke kávovaru vznikly i stylové šálky na espresso.

Článek

Stroj na espresso je podle titulu Drinkmemag inspirovaný motorem, který byl nalezen v srdci německého automobilu vyrobeného v letech 1994 až 1998. Káva se v tomto působivém kousku připravuje moderním způsobem, z kapslí.

Působivý kávovar navrhl italský designér a mechanický inženýr Paolo Mastrogiuseppe, který se automobilovým průmyslem dlouhodobě inspiruje.

Foto: Profimedia.cz

Kávovar v interiéru zafunguje i jako umělecké dílo.

Tento designový kousek je navržen tak, aby vypadal přesně jako motor z Porsche 993 GT2. Kávové kapsle jsou ukládány v zadní části.

Kávovar skvěle zapadne do všech industriálně zařízených interiérů, ve kterých mají hlavní slovo průmyslově založené kousky. Hodí se i do loftových prostor a interiérů v brutalistním stylu.

Foto: Profimedia.cz

Jde o nevšední objekt do domácností milovníků výstředností.

Cena za působivou funkční dekoraci se pohybuje v přepočtu okolo 290 tisíc Kč.

Designér se nechal inspirovat i formulí z devadesátých let. Podle jejího motoru navrhl kávovar, který pokryl zlatem. Cena takového kousku už je ale doslova astronomická.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám