Hlavní obsah

Designová křesla, která zpříjemní cestujícím dobu strávenou na letišti

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bulharský průmyslový designér Vasil Velčev navrhl zajímavá designová křesla, která najdou uplatnění především ve veřejných prostorech, například na letištích. Mají předně sloužit cestujícím, kteří u sebe mají různá chytrá zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Moderní křesla jsou určena hlavně do veřejných prostor.

Článek

Speciálně polstrovaná kožená křesla značky Galaktika mají rám z obručí. Ty jsou pochromované, případně práškové.

Na vrchní tyč si pak může uživatel připojit drobné zařízení, jako je tablet či malý televizor. Obrazovku lze nastavit přesně do výše očí a se sluchátky tak pohodlně sledovat své oblíbené seriály a pořady během čekání na let. Velčev na Dálném východě získal ocenění A Design awards.

Foto: Profimedia.cz

Na křesla se dají jednoduše umístit tablety.

Designu křesel vévodí barevné polstry a černobílé pruhy. Hodí se proto předně do prostor s dalšími geometrickými motivy. Ideální jsou vzory, které vytvářejí iluzi prostoru nebo pohybu a dodají tak místnosti další rozměr.

Foto: Ksl living

Tapety s geometrickými potisky mohou vytvořit zajímavé optické iluze.

K nábytku tohoto typu se budou hodit černobílé kousky, kombinované se sytými a výraznými barvami. Interiér tak bude působit živým a originálním dojmem.

Foto: Sian Elin, Rug Society

Geometrické potisky na stínidlech nebo kobercích mohou vytvořit dojem pohybu nebo dalšího rozměru.

Vyplatí se volit barevnost, která bude odpovídat barvě křesel. Interiér pak bude vytvářet dojem harmonie a sladěnosti.

Křesla nové generace můžete kombinovat i s dalším nábytkem s moderními funkcemi. Třeba s multifunkčním konferenčním stolkem. [celá zpráva]

Foto: Wallsauce

Výrazné geometrické vzory dodají prostoru na plastičnosti.

Nábytku, který obsahuje i funkce pro pohodlné použití chytrých zařízení, v poslední době přibývá. Na veřejnosti jsou už celkem běžně k vidění sedačky a lavičky umožňující například dobití telefonů. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám