Hlavní obsah

Květy jsou oblíbeným motivem jara a léta, uplatní se i v interiéru

Novinky, tnk

Pokud patříte mezi milovníky teplého počasí a jste nadšení z kvetoucích stromů a rostlin, zkuste tuto vášeň přenést i do interiéru. Letos jsou v kurzu barevně i velikostně výrazné květinové motivy, díky kterým se domov promění v rozkvetlou louku, bude působit živě a optimisticky.

Foto: Myk (2x), Pixers (2x)

Výrazné květy dodají interiéru i nábytku šťávu. Prostor bude díky nim působit zabydleným dojmem.

Článek

Kousky, které jsou posety textilními květy, se skvěle hodí hlavně do dámských a dívčích pokojů. Řadě mužů mohou připadat příliš dekorativní.

Foto: Chaplins Furniture, Myk

Sedací nábytek posetý motivy květů je sice trochu náročnější na údržbu, v interiéru ale udělá velkou parádu.

Je dobré mít ovšem na paměti, že květinové motivy se pro svou líbivost staly součástí mnoha kýčovitých dekorací. S květinami coby vzorem je tak třeba pracovat opatrně a vyhnout se dalším prvkům, které jsou spojené s kýčovitou výzdobou. Jde například o imitace zlata, drahých a vzácných kamenů a napodobeniny historického nábytku.

Foto: Pixers

Tapety s motivem květin dodají interiéru romantickou atmosféru.

Pokud chcete, aby interiér s výraznými květinovými motivy působil vkusně, vězte, že ostatní zařízení by mělo být spíš střídmější a měl by mu vévodit víceméně minimalistický styl. Díky tomu květinový motiv vynikne, interiér nebude působit přezdobeně a příliš líbivě.

Foto: Annabel James (2x), Bridgman

Textilie volte převážně v něžných tónech a pastelových barvách.

Tento motiv oživí jakoukoli nudnou jídelní tabuli. Ideální je především jako dekor na nádobí, ze kterého se servíruje sladké. Hodí se tak pro dezerty, dorty, palačinky, mošty, čaje, sušenky apod.

Foto: Creative Tops (3x), Nik

Nádobí poseté květy promění jídelní stůl v rozkvetlou louku.

Pokud se pro květinové vzory v interiéru rozhodnete, je třeba počítat s tím, že jde o celkem zavazující prvek, který většinou neladí s řadou brutalistních studených materiálů, které jsou aktuálně v kurzu.

Pokud u vás doma ale převládá romantický styl, fandíte Provence stylu nebo si libujete v módním boho stylu, může být pro vás dobrou volbou.

Foto: Rug Society, Cloudberry Living

Volte hlavně výrazné a pestré vzory, které jsou letos hodně v kurzu. Nic nezkazíte nejklasičtějším květinovým vzorem Marimekko.

Květinové motivy se hodí předně do prostor, kterým dominují teplejší přírodní materiály, případně neutrální barvy. Jejich výhodou je, že oživí každý strohý nebo stísněný prostor, dodají mu veselého ducha a vnesou do něj hravost.

Foto: Ksl living, Bumoon

Rozkvetlé květy dodají dětskému pokoji na živosti. Jsou ideální dekorací do dívčích pokojů.

Pokoje mladých slečen můžete kromě klasických nadčasových květinových vzorů dekorovat i motivy ve stylu Malé mořské víly, které také působí hodně dekorativně a jsou aktuálně v kurzu. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám