Hlavní obsah

Poštovní schránky ve tvaru ruky či kovboje zpestří okolí rodinných domů

Novinky, tnk

Pokud bydlíte v satelitu plném rodinných domů, které si jsou podobné jako vejce vejci, zkuste své okolí zpestřit netradičními poštovními schránkami. Prostředí díky nim získá originálního ducha a lidé, kteří projdou okolo, na ně rozhodně jen tak nezapomenou.

Foto: Profimedia.cz

Nejkurióznějšími schránkami jsou kousky v podobě částí lidského těla nebo plameňáka.

Článek

Netradiční schránky jsou předně inspirací pro všechny domácí kutily, kteří si rádi co nejvíc doplňků potřebných k bydlení vyrobí sami. Ušetří tak finance a využijí materiál, který by jinak museli vyhodit.

Podomácku vyrobené schránky jsou nejen dekorativní, jsou také dobrým příkladem, jak recyklovat nevyužité předměty. Například na výrobu schránky ve tvaru ruky s cigaretou můžete využít staré okapové trubky.

Foto: Profimedia.cz

Schránka pro milovníky cigaret je trochu obskurním objektem.

Některé schránky mají podobu soch a na první pohled není zcela jasné, k jakému účelu vlastně slouží. Že jde o schránku, zpravidla zjistíte až při bližším pohledu.

Foto: Profimedia.cz

Chránka může být ukryta i v batohu kovboje. Objekt tak neruší přírodní scenérii.

Schránky netradičních tvarů dodají domu a jeho okolí punc umělecké rezidence. Nebojte se tak v dekorování zahrady pokračovat i v dalších směrech.

Inspirací pro vás může být i dům slavného komika Slávy Polunina, který umělecky ztvárnil nejen okolí, ale i celý svůj dům. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Kuriozitou je schránka v podobě revolveru.

Některé kousky ovšem působí až podivným dojmem. Jde zpravidla o schránky vzniklé z nepotřebných spotřebičů, které by patřily spíše do tříděného elektroodpadu. Kreativitě se sice meze nekladou, při dekorování domu a jeho okolí ale mějte na paměti, že objekty budou působit nejen na vás, ale i na mnoho dalších lidí. Těm se rádoby umělecké kreace nemusí líbit.

Foto: Profimedia.cz

Jako schránka může posloužit i vyřazená mikrovlnka.

Pokud jste velcí fandové objektů vzniklých recyklováním, můžete se svými díly soutěžit v každoročně vyhlašované soutěži Balakryl Recy věci. Kousky do ní lze přihlašovat už od 20. března.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Porota složená z odborníků na ekodesign a absolutní vítězové loňského ročníku vyberou 40 soutěžících, kteří se zúčastní červnových workshopů pod vedením zkušených designerů. Nově vytvořená díla pak budou na podzim soupeřit o hlasy veřejnosti. Tvůrce nejzajímavějšího nápadu získá finanční ocenění a účast na festivalu DesignSupermarket.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám