Japonské Studio Happ a vietnamské 07 Beach se svým projektem pokoušejí navrátit zeleň do městského prostředí.

Podle serveru Designboom bylo cílem autorů vytvořit prostor, který bude na první pohled jasně připomínat park. Pracující se mají v takovém prostředí cítit uvolněněji a svobodněji, daná kancelář má poskytovat dostatek prostor nejen pro formální, ale i neformálnější setkání zaměstnanců.

Altány poskytují soukromí aspoň náznakově. Sedí se v nich na dřevotřískových kostkách.

Altány poskytují soukromí, alespoň náznakově. Sedí se v nich na dřevotřískových kostkách.

FOTO: Profimedia.cz

Návrháři se inspirovali podobou polí - vytvořili pracovní prostředí, které je jako otevřený zelený prostor. Travnaté plochy pak obsahují skutečné rostliny.

Zasedací místnosti jsou průhlednými boxy, do kterých je z travnatého koberce bezproblémů vidět.

Zasedací místnosti jsou průhlednými boxy, do kterých je z travnatého koberce vidět.

FOTO: Profimedia.cz

Prostory patří společnosti Evolable Asia sídlící ve vietnamském Ho Či Minově Městě. Design kanceláře má odrážet pozitivní postoj značky k životnímu prostředí a zároveň stimulovat kreativitu zaměstnanců. Administrativní budova má pět podlaží s kapacitou 500 zaměstnanců.

Zelená dominuje i jídleně, kterou vizuálně dost oživuje.

Zelená dominuje i jídelně, kterou vizuálně oživuje.

FOTO: Profimedia.cz

Centrální rozcestník inspirovaný parkem nabízí relaxační zeleň i prostředí určené pro akce, setkání a trávení pracovních přestávek. Zaměstnanci jsou převážně mladí vietnamští a nadnárodní inženýři. Zvlněný trávník funguje jako prostor pro odpočinek i hlediště.

Za pozornost stojí i další projekt, který přináší více zeleně do městského prostředí. Je jím proměna nevyužité dálnice v promenádu s množstvím zeleně. [celá zpráva]