Hlavní obsah

Osvětlení pro vášnivé knihomoly může být efektní i praktické

Novinky, tnk

Pokud patříte mezi jedince, kteří nedají na klasickou knihu dopustit a chcete si svou vášeň v četbě připomínat v interiéru co nejčastěji, zkuste do něj zakomponovat lampičky navržené speciálně pro knihomoly. Designéři navrhují kousky, které skvěle zvýrazní vaši oblíbenou literaturu, případně svým tvarem připomenou krásu knih obecně.

Foto: Smithers of Stamford (2x)

Lampička slouží nejen jako osvětlení, ale i jako stylová záložka a zároveň odkládací prostor na rozečtenou knihu.

Článek

Prostor díky specifickému osvětlení dostane mnohem osobnějšího ducha a návštěvám hned napoví něco o povahách a zájmech lidí, kteří v interiéru žijí.

Foto: Smithers of Stamford, BooxBe

Na lampičce ve tvaru domku můžete položením knihy světlo ztlumit. Knihomolové ocení i žárovku ve tvaru plamene přímo na knize, která vytváří dojem, že kniha hoří.

Je třeba brát v úvahu, že většina lampiček tohoto typu je určena spíše pro náladové osvětlení, které bude působit jen dekorativním dojmem. Jde o ideální osvětlení do ložnic, kde je vhodné mít možnost vytvořit příjemné přítmí.

Ti, kdo hledají osvětlení, které jim bude dobře sloužit i při četbě, mohou volit lampičky, které jsou součástí malých knihovniček. Objekty, které spojují několik funkcí najednou, se zvlášť hodí do malých bytů a garsonek, protože umožní šetřit prostorem i na stěnách.

Foto: CrowdyHouse

Knihovnička a osvětlení v jednom je pro knihomoly ideálním kouskem do ložnice.

Ti, kdo si chtějí svou oblíbenou knihu vystavit, anebo se jen chtějí potěšit z umělecky zdařile zpracované obálky, mohou sáhnout po lampičkách, do kterých místo stínítka použijete právě oblíbenou literaturu.

Foto: Go Modern Furniture

Jemné závěsné osvětlení může dekorovat oblíbená kniha nebo publikace.

Pokud hledáte lustr, který by s osvětlením ve tvaru knih dobře korespondoval, zkuste volit kousky s klobouky místo stínítek. V interiéru tak navodíte atmosféru podobnou té z literárních kaváren s retro nádechem. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám