Hlavní obsah

Moderní i retro křesla skvěle doladí interiér

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne ušák či malé křesílko, hned si představíme pohodlné sezení. Křeslo však neznamená jen pohodlí, ale hlavně příjemný životní styl, k němuž patří posezení u knížky, poslech rádia či sledování televize.

Foto: Bonami

Křeslo Castagnetti Fin je překrásný, nadčasový kousek v patchworkovém designu, který si bezpochyby zamilujete. Cena 13 289 Kč.

Článek

Křeslo se může kompozičně vyjímat v prostorné místnosti rodinného domu stejně tak jako v malém panelákovém bytě. Důležité je, abychom mu dopřáli dostatek prostoru.

Klasické křeslo umístíme v tichém koutu obývacího pokoje, nejlépe poblíž okna u knihovny. Dnes už není neobvyklé ani křeslo v ložnici či pracovně.

Foto: Asko nábytek

Relaxační lehátko Chicago, rozměry 75 x 85 x 175 cm. Cena 5499 Kč. Další potahy v aktuální nabídce.

Křesla mnoha stylů

Mnohá křesla jsou dnes polohovatelná, doplněná taburetkou nebo opatřená vysouvací opěrkou na nohy či sklápěcími opěradly. Polohy jednotlivých opěrek lze ovládat mechanicky, výjimkou není ani dálkové ovládání.

U mnoha typů křesel lze přizpůsobit polohu opěradla zad, nohou i rukou.

Foto: Phase

Nádherné designové křeslo Prato oslní každého milovníka nevšední elegance. Díky široké vějířovité opěrce zad na vás zapůsobí až romantickým dojmem.

Při výběru si můžeme zvolit také tvrdost matrace, samozřejmostí je volba barvy a materiálu potahu. Nijak nás nemusí omezovat ani ráz našeho interiéru, vždyť designéři nabízejí všechny styly.

Efektní a výrazné křeslo je vždy dominantou interiéru. A tak se může i v moderním interiéru vyjímat klasický ušák podobně jako v minimalisticky zařízené místnosti křeslo stylové či v rustikálním pojetí křesílko jednoduché.

Foto: Innex

Linie křesla Kajsa zdůrazňuje dekorativní šití podél hran. Kdykoli si do křesla sednete, obklopí vás hřejivý pocit pohodlí. Cena od 23 038 Kč.

Konstrukce a doplňky

Nosnou konstrukci ušáků tvoří většinou dřevo v kombinaci s dřevotřískou a kovovými nožkami. Zajímavé jsou kovové a oblíbené lamelové konstrukce křesel. Pro pohodlnější sezení doplňte ušák taburetkou nebo vysouvací podnožkou.

Foto: Sconto

Minikřesílko/taburet Nodi je krásný i praktický doplněk například k sedací soupravě. Disponuje úložným prostorem na drobnosti.

Velký výběr je v křeslech netypických tvarů, rozhodnout se však můžete i pro klasickou linii. Skutečně pohodlné sezení nabízejí křesla s možností měnit polohu hlavy.

Oblíbené jsou jednoduché linie a náročné zpracování. Stále populární je minimalistický nábytek výrazných barev v osobitém konstrukčním řešení.

Foto: Lino design

Designové křeslo Nautile má dokonale harmonické linie. Konstrukce křesla má dřevěný rám pokrytý studenou pěnou pro vynikající pohodlí. Na výběr je mnoho materiálů čalounění.

Kůži nebo viskózu?

Elegantní a stále moderní je kůže, která vyžaduje dobrou péči. Kromě kůže se uplatňují i přírodní a syntetická vlákna.

Foto: Kika

Elegantní křeslo Apollo II krásně doplní váš obývací pokoj nebo pracovnu. Kombinace potahu ve světlé kůži s rámem z mořeného třešňového dřeva dává křeslu odlehčený čistý nádech. Cena 36 549 Kč.

Příjemná, ale méně odolná je bavlna, finančně náročnější je hedvábné vlákno, teplá i pružná je vlna.

Foto: Westwing

Křesílko Nail, výška sezení 37 cm, cena 5349 Kč.

Ovšem dnes nahrazují výrobci přírodní materiály textiliemi ze syntetických vláken - viskózou, polyesterem, polyamidem, mikroplyšem, žinylkou či umělými usněmi.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Křesla se rozlišují podle:

Typu: ušák, houpací, závěsné, relaxační, papasan

Funkce: masážní, otočné, polohovací, s podnožkou, rozkládací

Vlastností: se snímatelným potahem, s teflonovou úpravou povrchu, s odnímatelnými polštáři, s nožičkami, nafukovací 

Materiálu čalounění: kůže, ekokůže, bavlna, len, samet, mikroplyš, mikrovlákno, polyester   

Materiálu rámu: ratan, masiv, kov, plast    

Opěrek zad: nízká, vysoká                                                              

Výplně sedáku: pružinové jádro, PUR pěna/molitan, studená HR pěna, paměťová pěna        

Stylu: skandinávský, moderní, retro, vintage, Provence, industriální, rustikální, klasický

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám