Hlavní obsah

Další ročník Designbloku je tu. Hlavním tématem je letos jídlo

Novinky, tnk

Začíná další ročník Designbloku, velké pražské přehlídky nejnovějších designových kousků. Od 26. do 30. října se na Výstavišti v pražských Holešovicích představí rekordních 304 designérů, značek, studií i uměleckých škol. Hlavním tématem je letos jídlo. Na akci tak bude k vidění řada kousků, které vášnivým gurmánům zkrášlí všední jídelní tabule.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Zdařilé sklenice na pivo navrhl Michal Pražský. Pobaví i kolekce hrnků a šperků Rondo od Loo Design.

Článek

„Téma Jídlo prorůstá všemi výstavními domy, jak přímo gastronomickými stanicemi, tak instalacemi jednotlivých designérů a značek," uvedla ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Designový obchod Arki vystavuje kolekci nádobí inspirovanou severským designem. Za pozornost stojí i návrh Lucie Flekové inspirovaný někdejší podobou jídelních servisů.

„Středobodem Designbloku je Designérie, centrum dění, krajina vjemů, požitků i her," sdělila. Pro letošní ročník vznikla podle návrhu designéra Maxima Velčovského a Veroniky Jirouškové a má podobu velké cukrárny.

Foto: archiv přehlídky Designblok

I letošní řehlídka dokazuje, že dřevo z módy jen tak nevyjde. Stolování dodá vlídného ducha. Jídelní stůl představuje Silveko. Čajový set s dřevěným podnosem navrhla Lucie Vostálová.

Práce Velčovského je stejně jako loni k vidění v prostoru Lapidária, které je určeno kouskům na pomezí umění a designu. Letos nechybí jeho instalace ze skleněných střepů nazvaná Štěstí, kterou navrhl k desetiletému výročí značky Lasvit.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Nápojové sklo značky Glanc vytvořila Soňa Dermeková v rámci projektu Verso.

Zaujmou i instalace v Superstudiu, které je určeno pro prezentaci novinek vystavujících firem. Letos je lákadlem obnovená tradiční sklářská značka Rückl, která vystavuje novou kolekci broušeného skla od Ronyho Plesla.

Tradičně si pozornost získává i instalace firmy Brokis, ta letos zaujme svítidly ve tvaru makronek od Lucie Koldové.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Nechybí působivé industriální mísy od Nahaku design.

Openstudio pak patří designérům, studiím, školám a módním návrhářům.

Vystavené objekty jsou prodejní, v rámci Designbloku si tak letos může leckterý fanoušek designu vyrazit i na brzké předvánoční nákupy.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Designérské studio Kaa-wa vystavuje působivou kolekci inspirovanou oblíbeným nápojem.

Pražský týden designu představuje i zahraniční designéry. Hlavním hostem letošního Designbloku je holandský designér Richard Hutten, který vystavuje i doplňky z mosazi, tedy materiálu, který je letos v interiéru hodně trendy.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Designblok trvá do 30. října, otevřeno je každý den od 10 do 21 hodin. Plné vstupné vyjde na 350 Kč, snížené pak na 200 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám