Hlavní obsah

Studio si vzalo na paškál konzumní kulturu, výsledkem je nábytek inspirovaný fastfoodem

Novinky, tnk

Sedačky, které potěší především milovníky jídla, vznikly při spolupráci italské firmy Seletti a nizozemského designérského studia Job. Jde o kousky, které se hodí předně do interiérů zařízených v žertovném a barevném pop-art stylu. V minimalistických a klasicky zařízených domovech budou působit spíše nemístně a kýčovitě.

Foto: Archiv Seletti (4x), Profimedia.cz

Studio navrhlo svítící hot dog i sofa v podobě hamburgeru.

Článek

Kolekce inspirovaná fastfoodem byla letos představena na milánském designérském veletrhu, který je ve světě designu považován za nejdůležitější veletrh v Evropě.

Designérské studio Job ve složení Job Smeets a Nynke Tynagelová většinou vytváří díla s užitnou hodnotou, která jsou ale uměním. U tohoto projektu se ale oba členové nechali unést hravostí a nenechali se svazovat estetickými pravidly.

Foto: Archiv Seletti

Designéři si detailně rozkreslili svou představu o podobě hamburgerového sofa.

Základem kolekce jsou dvě pohovky - sofa ve tvaru hot dogu a hamburgeru. Autoři se tak nechali inspirovat nejvýznamnějšími fastfoodovými ikonami, které se snažili věrně přenést do podoby pohodlného nábytku.

Foto: Profimedia.cz

Pohovka v podobě hotdogu zpestří interiér zařízený v pop-art stylu.

V rámci této americkou kulturou inspirované kolekce mají brzy vzniknout i další díla. To rozhodně potěší všechny milovníky rychlého občerstvení, kteří si chtějí svou neřest připomínat i doma a berou svou zálibu s nadhledem a humorem.

Foto: Archiv Seletti

Trojmístná pohovka je skvělým kouskem do fastfoodových restaurací.

V rámci spolupráce už vzniklo několik děl, která jsou inspirována pop-kulturou obecně. Jde o neonové lampy nebo o kousky s motivem otevřených úst, která jsou pro pop-art tak typická.

Kolekce rozhodně nezapře inspiraci díly Andyho Warhola, která ostatně musí ovlivnit skoro každého současného umělce a designéra, který se rozhodne na pop-art navázat nebo reagovat.

Foto: Archiv Seletti, Profimedia.com

Sedací nábytek doladí k dokonalosti koberec v podobě volského oka a stylové polštářky coby okurky.

Pokud zvažujete pořízení podobných kousků do domácnosti, rozhodně se vyplatí držet se základů zařizování interiérů v pop-artovém stylu. Domov pak bude působit jednotným a uceleným dojmem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám