Cílem bylo, aby stavba na první pohled vystihovala činnost společnosti, která v ní sídlí. Sídlo společnosti My Dva, která vyrábí kancelářský, školní a kovový nábytek, tak získalo fasádu plnou židlí, která funguje i jako reklama v místě působnosti.

Autory jsou Ondřej Chybík, Michal Krištof a tým spoluautorů z brněnského studia Chybik+Kristof.

Stavba má fungovat jako banner poutající pozornost kolemjdoucích.

Stavba má fungovat jako banner poutající pozornost kolemjdoucích.

FOTO: Archiv České ceny za architekturu, Lukáš Pelech

Podle informací soutěže České ceny za architekturu (ČCA) je fasáda tvořena více než devíti sty černými plastovými sedáky.

„Jedná se o základní formu interiérové židle Vicenza, kterou investor standardně dodává. S tím rozdílem, že jako materiál byl použit černý granulát pro venkovní použití – je tedy odolný proti vlivům počasí, zejména UV záření,“ popisují architekti ze studia Chybik+Kristof pro ČCA.

Prostory jsou díky stropním konstrukcím hodně variabilní.

Prostory jsou díky stropním konstrukcím variabilní.

FOTO: Archiv České ceny za architekturu, Lukáš Pelech

Stavba je jedním z cenných příkladů, jak může vypadat lehce brutalistní architektura s industriálními prvky, která je momentálně hodně trendy. Dominují jí chladné materiály - ocel, sklo a surový beton. Její součástí jsou i odhalené konstrukční a technické prvky.

Výraznou inspirací pro daný architektonický styl je práce architektonického dua manželů Machoninových. [celá zpráva]

Z přiznané kabeláže se stala efektní interiérová dekorace.

Z přiznané kabeláže se stala efektní interiérová dekorace.

FOTO: Archiv České ceny za architekturu, Lukáš Pelech

Stavba soutěžící v České ceně za architekturu bude mít mnoho konkurentů. [celá zpráva]

Pro její možnou úspěšnost v klání hraje fakt, že svou podobou kultivuje okolí. Původně stál na místě jednopodlažní objekt autosalonu, který architektonicky nijak nevynikal. Šlo spíše o užitkovou stavbu, která ovšem nevyhovovala potřebám na reprezentaci zde sídlící společnosti.

Původně šlo o nudnou obyčejnou stavbu.

Původně šlo o nudnou obyčejnou stavbu.

FOTO: Archiv České ceny za architekturu, Lukáš Pelech

Interiér slouží jako showroom a kancelář se zázemím pro zaměstnance. Jako prezentační prostor slouží tři kruhové galerie s bílými textilními závěsy představující tři hlavní části výroby firmy - školní nábytek, kancelářský nábytek a designové kusy.

Interiér lze přizpůsobovat potřebám firmy i jejích zaměstnanců. Stavba byla dokončena v loňském roce, nachází se na adrese Žarošická 18, Brno-Vinohrady.