Hlavní obsah

Sošky kaktusů jako náhrada za živé květiny

Novinky, tnk

Ne každému se daří pěstovat rostliny v bytě. Někteří lidé to prostě neumí, jiní nemají na potřebnou péči čas, někoho to jednoduše nebaví. Rostlinné dekorace ale k útulnému interiéru neodmyslitelně patří a je škoda se o ně ochuzovat. Řešením mohou být umělé květiny, které ale často působí kýčovitým dojmem, skvělou volbou jsou sošky kaktusů.

Foto: Love Frankie, MiaFleur (2x)

Sošky a lampičky ve tvaru kaktusů jsou neživou rostlinnou dekorací, která nepůsobí kýčovitě.

Článek

Člověk, kterému se nedaří pěstovat ani tak nenáročné pokojové rostliny, jakými jsou kaktusy, které vydrží i extrémní nedostatek vláhy, se nemusí i tak zcela vzdávat rostlinných dekorací v interiéru. Stačí uplatnit sošky v rostlinných tvarech.

Foto: MiaFleur, Not Another Bill

Vázy ve tvaru kaktusů umožňují dodat interiéru šmrnc díky čerstvým květm.

Nejde sice o klasickou květinovou ozdobu, i tak v interiéru poslouží sošky úplně stejně. Dodají mu přírodního ducha a zpestří nudná zákoutí.

Foto: Etsy, iDecorate, Sisters Guild

Vyplatí se kombinovat stejný motiv na různých předmětech. Interiér pak bude působit sladěným dojmem.

Jde také o kousky, které se skvěle hodí k rozevlátému boho stylu, budou skvěle korespondovat s prostorem zařízeným v mexickém stylu.

Foto: Nedgis, Yellow Octopus

Kaktusovité lampy a lampičky oživí vnitřní i venkovní prostory, které pak budou vypadat jako z teplých krajů.

Sošky kaktusů jsou aktuálně hodně trendy. V kurzu jsou hlavně neutrální bílé nebo v metalických odstínech. Aby sošky nepůsobily kýčovitě, volte ty, které jsou v jednotném odstínu bez barevného rozlišení stonku a trnů kaktusu. Takové kousky působí vkusně a minimalisticky.

Foto: The Oak Room, Animi Causa

Kancelářský stůl můžete vyzdobit perem ve tvaru kaktusu nebo stylovým jehelníčkem.

Obvykle jde o kousky s výškou do patnácti centimetrů, což je velikost, která je pro většinu kaktusů typická. Výjimkou ale nejsou ani rozměrnější sošky, které se mohou stát dominantou místnosti.

Foto: DaWanda, Yellow Octopus

Stolování můžete zpestřit konvicí nebo sklenicemi ve tvaru kaktusů.

Kaktusovité dekorace se hodí i do kuchyní, na police a do příborníků. Tyto prostory zpestří a dodají jim exotického ducha.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám