Hlavní obsah

Postmoderní dům s křivolakými tvary působí ve svém okolí jako zjevení

Novinky, tnk

Dům v indickém Bangalore má velmi zajímavý tvar. Originalita této futuristické stavby tkví v tom, že v interiéru i exteriéru nenajdete téměř jedinou přímou linii. Design střídmě zařízeného prostoru ukazuje, jakým směrem se bude futuristický styl dále rozvíjet.

Foto: Profimedia.cz

Stavba působí díky svým tvarům a mohutnosti velmi okázale.

Článek

Interiér i exteriér objektu mají organické linie, které jsou inspirovány přírodními tvary. Taková stavba bývá zpravidla finančně nákladnější a rozhodně si ji nemůže dovolit každý. Indický rodinný dům s názvem Elastica od studia Cadens architects není výjimkou.

Jde o luxusní bydlení vzniklé přesně podle náročných přání majitelů. Pro architekty je taková zakázka velkou příležitostí ukázat, jak si představují soudobý obytný prostor.

Foto: Profimedia.cz

Obývacímu pokoji dominuje bílá barva. Místnosti tak působí větším a čistým dojmem.

Interiéru vévodí bílá, která je rozhodně nadčasová a aktuálně velmi populární. V domě se snoubí předně s černou barvou, která je použita hlavně na technice a drobných detailech. Puncu luxusu dosáhli návrháři díky vysokému lesku nábytkových kusů.

Foto: Profimedia.cz

Postel i matrace mají nezvykle oblé tvary. Díky velkorysým rozměrům to ale nevadí.

V domě jsou k vidění prvky kosmického designu i moderní materiály. Některé části se ale barevně minimalistické paletě v domě vymykají. Interiérům dětských pokojů tak vévodí křiklavé a syté barvy, které dodávají prostoru na živosti.

Foto: Profimedia.cz

Pro děti musí být taková ložnice s integrovanou obrazovkou splněným snem.

Majitelé mají k dispozici čtyři ložnice a velkolepý obytný prostor o několika úrovních. Jednotlivé části jsou propojeny schodištěm, které je lemováno skleněným zábradlím. Interiér díky tomu působí vzdušně.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru nejsou žádné nadbytečné příčky. Prostor je tak hodně otevřený.

Stavba budí ve svém okolí velký zájem. V hustě zalidněné městské oblasti působí mezi klasickými pravoúhlými domy jako zjevení.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Podobně nezvyklou stavbou je i nedávno vzniklá budova připomínající pterodaktyla. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám